Brnabić: Broj hospitalizovanih osoba zaraženih korona virusom opada

Poslednjih dana u bolnicama je više otpuštenih nego primljenih pacijenata. Lekari kažu da ne sme biti opuštanja i apeluju na poštovanje svih mera - distanca, maske i higijena. Korona je u ovom talasu češće i sa težom kliničkom slikom pogađala i decu. 

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da Srbija pregovara o vakcini sa nekoliko država i navela da ćemo biti među prvih 20 zemalja koje će je dobiti. Naglasila je da će vakcina biti u Srbiji tek kada bude potpuno bezbedna. Kada je reč o školskoj godini, predsednica Vlade je istakla da smo najbliži tome da đaci od prvog do petog razreda, a posebno prvaci, od prvog septembra nastavu pohađaju u školi. Ministarstvo prosvete radi na uputstvu koje će Krizni štab posle sutrašnjeg sastanka, usvojiti u utorak.

Održava se međuarodna video konferencija predstavnika međunarodne zajednice i libanskih zvaničnika kako bi se pomoglo Libanu kome preti humanitarna katastrofa. U eksploziji u Bejrutu  nastradalo je 158-oro ljudi, više od 6 hiljada je povređeno, a 300 hiljada ljudi je ostalo bez doma. Otežano je snabdevanje hranom, nedostaju lekovi, a na ulicama su masovne antivladine demonstracije. 

Na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, testiran je protivavionski artiljerijsko-raketni sistem "Igla", povezan sa radarom "Žirafa". Ispitivanju rada sistema prisustvovao je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je izjavio da je to velika stvar za našu vojsku koja se neprekidno modernizuje. Istakao je da, zahvaljujući stručnosti naših inženjera i konstruktora, vojska može da prati svetske trendove u tehnici i tehnologiji, što joj omogućava da se oprema i naoružava jeftinije nego što bi to radila da je na tržištu.

Fudbaleri Crvene zvezde put ka Ligi šampiona počinju protiv ekipe Evropa sa Gibraltara.Ove godine je sistem takmičenja promenjen, igraće se samo jedna utakmica, pa je žrebom odlučeno da će crveno-beli dočekati Evropu na stadionu "Rajko Mitić". Utakmica prvog kola kvalifikacija na programu je 18. ili 19. avgusta.

Urednik emsije Nataša Raketić.

Urednici vesti Relja Trajković i Marica Serdar.

Producent Đorđe Radosavljević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво