Opada pritisak na kovid bolnice, apel građanima da ne sme biti opuštanja

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 27.608 osoba, a zabeleženo je 626 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs. Epidemiološka situacija polako prelazi iz nepovoljne u nestabilnu, ali se po broju pregleda i pacijenata vidi da dolazi do smanjenja, navode nadležni.

Srbija pokazuje da je najuspešnija kada je u pitanju rešavanje posledica migrantske krize, od 2015. godine do danas, ocenio je ministar odbrane i predsednik Radne grupe za mešovite migracije Aleksandar Vulin. "Zahvaljujući ljudima u Komesarijatu, volonterima, pripadnicima čitavog sistema, Vojsci Srbije, Ministarstvu unutrašnjih poslova, predsedniku Aleksandru Vučiću i svima onima koji su dali ogroman dopinos da migrantska kriza ostavi najmanje moguće posledice u Srbiji, mi danas možemo slobodno da kažemo da smo najuspešnija zemlja kada je u pitanju borba sa posledicama migrantske krize", istakao je Aleksandar Vulin.

Predsednik Libana Mišel Aun rekao je da je za uskladišteni amonijum-nitrat u luci u Bejrutu saznao gotovo tri nedelje pre stravične eksplozije u kojoj su poginule najmanje 154 osobe. Mišel Aun je 20. jula obavešten da je 2.700 tona amonijum-nitrata, koji se koristi kao veštačko đubrivo, ali i za pravljenje eksploziva, uskladišteno u luci u Bejrutu.

Radio Beograd 1, 15.00

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво