Slobodan Paunovski, fudbaler

Gost 417. emisije je fudbaler Slobodan Paunovski, član generacije kragujevačkog "Radničkog" koja se 1969. plasirala u prvu saveznu ligu. Igrao je još u "Boru" i "Vardaru", a tokom šest sezona u Grčkoj bio je član "Kastorije" i "Korinta".

U emisiji će između ostalog govoriti: o pionirskoj školi Radničkog iz koje je potekao. Trenerima koji su najviše uticali na njegov fudbalski razvoj. Zbog čega karijeru nije nastavio u Partizanu, splitskom Hajduku ili zagrebačkom Dinamu, iako je bilo interesovanja tih klubova? Kako je u Kragujevcu 1969. proslavljen plasman Radničkog u Prvu saveznu ligu? O gostovanju čuvenog Santosa u Kragujevcu sa legendarnim Peleom na čelu u jesen iste godine. O popularnosti. Kako je prihvaćen u grčkoj sportskoj javnosti? O fudbalerima protiv kojih mu je, kao napadaču, bilo najteže da igra. Šta mu je bio povod da završi igračku karijeru...?

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd Prvi program od 16 do 17 časova.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво