Predrag Savić i Ljubomir Vasilijević, veslači

Radnom akcijom u leto 1959. počela izgradnja Ade Ciganlije. To je povod što su gosti 416. emisije veslači Predrag Savić i Ljubomir Vasilijević. Savić je nekadašnji reprezentativac i osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu na Bledu 1966. Vasilijević je čitavu karijeru proveo u Grafičaru. Kao takmičar učestvovao je na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. A na narednim igrama u Barseloni bio je trener.

U emisiji će između ostalog govoriti: o izgradnji Ade Ciganlije. Nastanku beogradskih veslačkih klubova: Grafičara, Partizana i Crvene zvezde. O ulozi matematičara i akademika Mihaila Petrovića Alasa u osnovanju Veslačkog kluba Grafičar. O poznatim ličnostima ljubiteljima veslanja i Ade Ciganlije: glumcima Pavlu Vuisiću, Radetu Markoviću, Bori Todoroviću, Draganu Nikoliću, Mileni Dravić, književniku i slikaru Momi Kaporu, karikaturisti Zuki Džumhuru, lekarima Isidoru Papi i Vinku Arneriju... O veslanju po nepovoljnim vremenskim prilikama, naročito po vetru i magli. Da li su treninzi veslača monotoni?

Autor: Miroslav Nešić.

Radio Beograd Prvi program od 16 do 17 časova.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво