Kraj bahatog parkiranja u prestonici - stiže "Sokolovo oko"!

Koliko puta ste bili iznervirani, kao pešak, vozač ili putnik u autobusu, zato što saobraćaj nije mogao regularno da se obavlja na ulicama Beograda, jer je neko nesavestan vozilo ostavio na pešačkom prelazu, u tzv. žutoj traci, u običnoj traci, ali tik ispred apteke, prodavnice, restorana... signalizirajući svoje kratko odsustvo iz kola sa četiri trepćuća žmigavca... Ali, što je za nekog par minuta, za ostale učesnike u saobraćaju, posebno tako gustom kakav je često u centru grada ili gradskih opština - cela je večnost.

Neretko se za tili čas stvori gužva koja se nekad proteže i mnogo dalje od mesta na kom se stvorio saobraćajni "čep". Zato verujemo da će mnoge obradovati što od danas počinje primena nove elektronske kontrole nepropisnog parkiranja - specijalna terenska vozila komunalne milicije opremljena najsavremenijim sistemom „Sokolovo oko" celodnevno će nadzirati, fotografisati i automatski prijavljivati vozače koji se nesavesno parkiraju u 93 ulice u Beogradu. O tome će za Jutarnji program govoriti Ivan Divac, sekretar Sekretarijata za poslove komunalne milicije, a i vama ćemo, u rubrici "Pitanje jutra" pružiti priliku da prokomentarišete ovu vest.

I još će biti reči o automobilima i saobraćaju, ali će nam u fokusu biti sve popularniji, iako još uvek ne i svima dostupni električna i hibridna vozila. O njihovim prednostima, čećemo više od vanrednog profesora Vladimira Momčilovića sa Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, a o ponudi i tražnji, koja raste, govriće gost Jutarnjeg programa Branislav Grković, PR sajta Polovniautomobili.com.

Predstavićemo i Udruženje "Leuka" koje okuplja pacijente koji se leče od akutne leukemije, a jedan od glavnih ciljeva je obezbeđivanje trombocita, neophodnih u terapiji te bolesti. Kako im to uspeva u vreme borbe sa korona virusom čućete od predsednika udruženja Predraga Slijepčevića.

Sa vama - Elizabeta Arsenović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво