Imunitetom protiv korone

Postoji li tajna savršenog imuniteta i kako ga steći? Kojim vitaminima treba da gradimo imunitet u vreme pandemije korona virusa, ali i zašto preterivanje sa vitaminima može da bude još štetnije u slučaju kovida? Pošto se mnogi slažu da nas na jesen čeka drugi talas zaraze, da li je sada vreme za jačanje imuniteta i na koji način?

Na ova, i mnoga druga pitanja, odgovoriće Prof. dr. Jasna Bolpačić, načelnica odeljenja za respiratornu i nutritivnu alergologiju Klinike za imunologiju i alergologiju Kliničkog Centra Srbije i Prof. dr Borislav Kamenov, imunolog-pedijatar, profesor Medicinskog fakulteta u Nišu.

Poznat po svojim kulturnim manifestacijama, istorijskim znamenitostima i velikim muzejima, Beč je uvek bio vodeća turistička destinacija. Kakva je situacija danas, koliko ga je pandemija promenila i šta je najaktuelnije u glavnom gradu Austrije ispričaće nam Milorad Samardžija, predsednik A kulture iz Beča.

Predstavljamo vam Mašu Seničić, doktorantkinju Fakulteta dramskih umetnosti, scenaristkinju, pesnikinju i novinarku, dobitnicu nagrade " Dušan Vasiljev " za zbirku poezije " Povremena poput vikend naselja ".

Kako da prirodu unesemo u naše životno ili poslovno okruženje? Savete za uređenje stana, terase ili dvorišta i kvalitetniji život u doba izolacije i smanjenog kretanja daće vam pejzažne arhitektice Milena Cvijetić i Maja Dimitrovska, koje vam poručuju da svako od nas zaslužuje svoj delić prirode i zelenila.

Autor: Dragana Živojnović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво