Koronavirus se i dalje širi kroz populaciju, ali poštovanje mera daje prve rezultate

Prema jučerašnjim podacima, u Srbiji je od posledica zaraze koronavirusom preminulo 11 osoba, a zabeleženo je novih 396 slučajeva zaraze. Iz Kriznog štaba je najavljeno da će od popodneva putem aplikacije moći da se provere rezultati testiranja.

Ministar Zlatibor Lončar razgovara sa direktorima kovid bolnica o daljim koracima u sprečavanju širenja epidemije. Lončar je za RTS rekao nakon sastanka da je osnovni cilj da svakom građaninu kome je neophodna pomoć to i bude omogućeno i da su mesta u Beogradu za obolele spremna. Zlatibor Lončar je rekao da su obezbeđena sva mesta za Beograd, pa u narednih 48 sati ako neki pacijent dođe, neće morati da ga šalju u neki drugi grad.

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović navodi da se više od 200 pacijenata sa simptomima koronavirusa dnevno pregleda u prijemno-trijažnoj ambulanti Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS-a, a da trećina njih zahteva bolničko lečenje. Dodaje da je broj pregleda i hospitalizacija na tom nivou već nekoliko dana i da je i dalje najviše pacijenata sa upalama pluća koji zahtevaju bolničko lečenje.

Evropski lideri ni posle tri dana nisu uspeli da postignu kompromis o načinu ekonomskog oporavka od krize izazvane pandemijom koronavirusa. Samit ulazi u četvrti dan. Lideri zemalja članica Evropske unije nisu došli do dogovora o raspodeli 750 milijardi evra pomoći za oporavak ekonomije ni nakon sinoć održane radne večere. 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво