Epidemija koronavirusa ne posustaje

U bolnici u Novom Pazaru teška noć - preminulo je 10 pacijenata zaraženih virusom korona, potvrđeno je RTS-u. Svi pacijenti stariji su od 75 godina i, uglavnom, sa propratnim bolestima, rečeno je u novopazarskoj bolnici. Inače, danas u Novi Pazar stiže tim lekara iz Bosne i Hercegovine kako bi pomogao u borbi protiv virusa korona.

Na sastanku ministra Zlatibora Lončara sa direktorima kovid-bolnica istaknuto je da su  kapaciteti u Beogradu popunjeni. Zato je noćas više desetina pacijenata zbrinuto u bolnicama u Požarevcu, Smederevu, Mladenovcu. Lončar je nakon sastanka rekao da se radi sve kako bi se pronašli novi kapaciteti, i ocenio da će, ako se nastavi sa ovolikim brojem zaraženih, zdravstveni sistem biti u problemu.

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine pomeren je za četvrtak, 16-ti jul, a u prvobitno planiranom terminu, za dva dana, održaće se video-konferencija pod pokroviteljstvom Evropske unije, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić. Posle video-samita sa predstavnicima Prištine, u organizaciji francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačke kancelarke Angele Merkel, Vučić je rekao da su razgovori bili teški i da su Albanci izneli zahteve koji su neprihvatljivi za Beograd. Pariz i Berlin, kao i Brisel, poručuju da se zalažu za nastavak dijaloga i postizanje sveobuhvatnog rešenja za pitanje Kosova i Metohije. 

Pandemija Kovida-19 i dalje se ubrzava i nije pod kontrolom, upozorava Svetska zdravstvena organizacija. Od 12 miliona i 200 hiljada slučajeva u svetu, polovina je potvrđena u proteklih šest nedelja. Broj umrlih je 553 hiljade. Direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Gebrejesus poručio je da Kovid-19 nije pod kontrolom u većem delu sveta. Situacija se pogoršava jer se ukupni broj obolelih udvostručio u proteklih šest nedelja, rekao je Gebrejesus. Najteže je u Sjedinjenim Američkim Državama, Brazilu i Indiji, gde se širenje bolesti ne usporava. 

Danas se obeležava Dan Nikole Tesle i Dan nauke u Srbiji. Povodom 164 godine od rođenja velikog naučnika, jubilarni deseti Dan Nikole Tesle obeležava se i u kanadskom gradu Nijagara Fols. U 17 časova na Trgu Nikole Tesle, pored spomenika našem naučniku, biće položeno cveće, uz prisustvo najviše 10 ljudi i distancu od dva metra. 

Košarkaši Partizana igraće u grupi A Evrokupa sa  Uniksom, Huventudom, Venecijom, Baščešehirom i Buržom, odlučeno je žrebom u Barseloni. Sezona počinje 30. septembra.

Fudbalsko prvnestvo Srbije počinje Prvog avgusta. Fudbaleri Crvene zvezde na startu nove sezone Superlige dočekaće Novi Pazar, dok će Partizan gostovati u Kruševcu i igrati sa Napretkom, odlučeno je žrebom. U preostalim mečevima sastaće se: TSC - Vojvodina, Čukarički - Inđija, Mačva - Bačka, Radnički Niš - Metalac, Spartak - Zlatibor, Proleter - Rad, Voždovac - Radnik i Mladost Lučani - Javor.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Vladimir Mihajlović i Nenad Selaković.

Producent Ljubinka Dobrilović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво