Konačna odluka o uvođenju policijskog časa u naredna dva dana

Konačnu odluku o uvođenju policijskog časa tokom vikenda doneće Krizni štab u naredna dva dana, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On nije precizirao da li će ta mera biti uvedena na teritoriji cele Srbije i istakao je da nije namera da se "kažnjavaju" oni koji se pridržavaju svih epidemioloških mera. Poručio je da se mere moraju preduzmati bez obzira da li će se nekome svideti ili ne, jer je cilj da se sačuvaju životi.

U sukobima policije i demonstranata tokom sinoćnjeg protesta protiv predloženih oštrijih mera za suzbijanje korona virusa, povređena su 43 policajca i 17 civila. Privedene su 24 osobe, a na VMA je zbrinuto 13 policajaca i 7 građana, potvrdili su u Hitnoj pomoći. Direktor policije Vladimir Rebić je rekao da su organizatori upada u parlament Damjan Knežević i poslanik Srđan Nogo. Na konferenciji za štampu Rebić je izjavio da neće podneti ostavku i da je policija delovala u kranjoj nuždi kada su im već životi bili ugoženi. Premijerka Ana Brnabić najoštrije je osudila, kako je rekla, vandalizam političara koji stoje iza nasilnog upada u Skupštinu Srbije.

Sve države u Evropi trebalo bi da sarađuju, kako bi se što bolje izborile sa izazovima koje donosi pandemija Kovida 19, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Na video konferenciji u kojoj su učestvovali i premijer Mađarske Viktor Orban i premijer Slovenije Janez Janša, Vučić je naglasio da je najvažnije sačuvati ekonomiju, uprkos lošim prognozama rasta za predstojeći period. Orban i Janša su poručili da članice Evropske unije moraju da prevaziđu međusobne razlike i postignu konsenzus po najvažnijim pitanjima.
U svetu je obolelo više od 11 miliona i 900 hiljada ljudi, preminulo više od 545 000. Neki gradovi u Australiji ponovo uvode karantin. Uprkos tome što je u Sjedinjenim Američkim Državama broj inficiranih premašio tri miliona, administracija američkog predsednika Donalda Trampa obavestila je Kongres i Ujedinjene nacije da se Sjedinjene Države formalno povlače iz Svetske zdravstvene organizacije. Odluka stupa na snagu 6. jula sledeće godine.

U Višem sudu u Nišu počeo je glavni pretres na suđenju Ninoslavu Jovanoviću - Malčanskom berberinu. Na početku bi tužilaštvo trebalo da saopšti optužnicu, a da se odbrana izjasni o njoj. Suđenje je zbog zaštite prava maloletnog lica zatvoreno za javnost, zbog čega ni Više javno tužilaštvo nije saopštilo detalje optužnice, ali se zna da se Jovanović tereti za krivična dela za koja je zaprećena kazna od 10 godina do doživotnog zatvora.

Urednik emisije: Nataša Raketić

Urednici vesti: Vladimir Mihajlović i Tina Amić

Producent: Bojana Tufegdžić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво