Povratak korone povećava  strah i stres

Izveštaji koje svakodnevno dobijamo o povećanom broju zaraženih koronavirusom izazivaju nove strahove i stres. Neke od očekivanih teškoća su porast broja onih koji su osetljiviji, pa će zbog toga prvi put razviti neke anksiozne i sa stresom povezane poremećaje. Treba se pripremiti i za moguće pshološke probleme zdravstvenih radnika koji su na "prvoj liniji“borbe protiv virusa, i već više meseci su ugroženi zbog preopterećenosti. O ugroženosti psihičkog zdravlja u aktuelnoj situaciji pitamo stručnjake.

Koliki je uticaj klime na koronavirus? Kakva je epidemološka slika u najugroženijim gradovima Srbije? Očekuju li nove mere građane Hrvatske i Austrije gde se takođe beleži porast obolelih?  Da li Kinu zaobilazi aktuelni povratak korone?

Biće reči o fenomenu seoba životinja i o tome gde zimuju naše rode i kuda sve lete slepi miševi, što je sve tema izložbe  „Zov daljine - seobe u carstvu životinja", koja je otvorena u Prirodnjačkom muzeju.

Šta o svom filmu "Sedam hiljada duša",  na temu stradanja srpskih zarobljenika tokom Prvog svetskog rata u austrougarskim logorima na području današnje Češke, kaže režiser Sanjin Mirić.

Sa vama je Mirjana Nikić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво