Od ponedeljka beogradskoj Arena privremena kovid-bolnica sa 500 bolničkih kreveta

U toku noći više od 130 pacijenata u Beogradu zadržano je na bolničkom lečenju. Od ponedeljka će u sportskoj dvorani u beogradskoj Areni biti otvorena privremena kovid-bolnica sa 500 bolničkih kreveta, najavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić izjavila je da Srbija trenutno ima više od 200.000 testova za korona virus i da za sedam dana stiže i nova količina. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je Srbija peta zemlja u Evropi po broju testiranih.

U prethodna 24 sata u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminule su dve osobe, primljeno je 13 novih pacijenata, pa je tako u regionalnoj bolnici koja od juče zbrinjava i pacijente iz Sjenice i Tutina, ukupno 209 hospitalizovanih. Epidemiološka situacija se, ipak, u tim gradovima polako smiruje, kažu doktori.U Novom Pazaru bi do večeras trebalo da počne da radi  vojna bolnica.  

Vojska Srbije predstavila je nove bespilotne letelice CE-HA-92A, koje će, kako je rečeno, podići i značajno unaprediti sposobnost izviđanja iz vazdušnog prostora. Nabavkom tih letelica Vojska Srbije dobila je sasvim novu klasu vazduhoplova i nove mogućnosti, a još je značajnija saradnja sa kineskim stručnjacima na zajedničkom razvoju i proizvodnji domaće bespilotne letelice srednjeg dometa - Pegaz. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su bespilotne letelice moderan način ratovanja bez ljudskih žrtava. 

Jedna od najvećih srpskih balerina i koreografa Lidija Pilipenko preminula je u 83. godini u Beogradu. "Ispisala je stranice svog života snažnim i ubedljivim umetničkim rukopisom i otplesala je na vrhovima prstiju u prostore našeg trajnog sećanjaˮ, naveo je Vladan Vukosavljević u telegramu saučešća koji je uputio u ime Ministarstva kulture i informisanja. 

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Irena Jelovac i Nenad Selaković.

Producent Svetlana Stevanović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво