Kombajni u njivama

Poljoprivredni proizvođači pretrpeli su veliku štetu od poplava koje su pogodile dobar deo Srbije. Stradali su malinjaci i drugi zasadi voća, povrće, kao i ratarski usevi. Opštinske komisije na terenu utvrdiće razmere štete. Pomoć države dobiće samo oni kojima su oštećene kuće, dok poljoprivredna gazdinstva mogu da računaju na nadoknadu samo ukoliko su osigurali zasade i useve.

Zbog obilnih padavina tokom juna kasni berba višanja u okolini Prokuplja. Proizvođači kažu da je rod dobar, ali ne znaju kakva će biti otkupna cena.

Previše kiše ugrozilo je proizvodnju crvene paprike u leskovačkom kraju, a usporeno je I branje povrća u plastenicima.

U Vojvodini je nastavljena žetva ječma, a počela je da se skida i uljana repica. Prinosi su oko proseka. Žetva pšenice trebalo bi da počne naredne nedelje, ako potraje toplo vreme.

Zbog većeg broja poljoprivrednih mašina na putevima, iz saobraćajne policije apeluju na poljoprivrednike da se drže propisa.

Urednik i voditelj: Davorka Tešić.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво