Vučić u Briselu: Verujem da Srbija može u EU 2026

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje ubrzanje evropskih intergracija Srbije i skoriji nastavak dijaloga Beograda i Prištine. Posle razgovora sa najvišim zvaničnicima Unije u Briselu, Vučić je rekao da bi pregovori mogli da se završe za četiri godine, a da bi naša zemlja mogla da postane članica 2026-te. Za proces pristupanje važne su reforme, ali i razgovori sa Prištinom, navodi predsednik. Ističe da je podizanje optužnica protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija dobra vest, ali da treba imati u vidu da su specijalno sud i tužilaštvo formirani po kosovskim zakonima.

Danas u Beogradu dve kovid-ambulante počinju da rade tokom cele noći - na Paliluli u Ulici Čarlija Čaplina i Zemunu u Ulici Cara Dušana. Ministarstvo zdravlja apeluje na sve građane koji sumnjaju da imaju simptome korona virusa, da na testiranje idu u kovid-ambulante. Ministar Zlatibor Lončar smatra da u ovom trenutku nema potrebe za otvaranjem privremenih kovid bolnica.

Na osnovu obrađenih podataka na 97.23 odsto biračkih mesta, na izborima održanim u nedelju, glasalo je 3.159.748 birača, a Srpska napredna stranka osvojila je 1.917.421 glas, odnosno 60,68 odsto, izjavio je predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević. SNS je osvojila 189 mandata, a kolalicija oko SPS-a 32 mandata. Aleksandar Šapić je osvojio 3,8 odsto glasova, odnosno 12 mandata, a u parlament će i ući i stranke manjina. Dimitrijević je na sednici ponovio da se u sredu, 1. jula izbori ponavljaju na 234 mesta.

Vlada Crne Gore zabranila je održavanje litija i političkih skupova na otvorenim javnim mestima. Vlada je zabranila i prisustvo gledalaca na sportskim događajima. Zabrane su donete zbog povećanog broja zaraženih navedeno je na Tviter nalogu Vlade. Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović poručio je da Crkva neće kršiti zakon i propise.Smatra da Nacionalno koordinaciono telo koje je predložilo zabranu litija od početka nije imalo razumevanja za duhovne potrebe ljudi. Ocenjuje da Koordinaciono telo stalno zbunjuje selektivnom primenom prava i odsustvom jasnog kriterijuma.

Urednik emisije: Nataša Raketić

Urednik vesti: Marica Serdar

Producent: Srđan Manojlović

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво