Srpska kulturna baština u Severnoj Makedoniji  

Srpska kulturna baština u Severnoj Makedoniji i njeno sistematsko nestajanje biće današnja centralna tema o kojoj će govoriti dr Jasmina S. Ćirić, docent filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu i saradnik Instituta za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i  Miloš Stojković, ispred Srpskog informativnog centra “Spona" iz Skoplja. Miloš Meljanac će pričati o udruženju “ Od stećaka do krajputaša “  i stanju srpskih grobalja u Severnoj Makedoniji.

Akademska srpska asocijacija (ASA) iz Niša organizuje besplatne kurseve srpskog jezika putem Skajpa, za decu i mlade u dijaspori. Do sada je kurs završio veliki broj polaznika sa svih kontinenata. Nedavno je ova asocijacija postala jedina akreditovana onlajn škola u Srbiji za učenje srpskog jezika kao stranog. Naša sagovornica će biti predsednica ASA Tamara Ćirić.

Zbog pandemije koronavirusa otkazane su sve manifestacije koje su bile planirane za ovo proleće, pa i naša nacionalna Nedelja Mode koja je trebalo da se održi u aprilu. Nakon što je pandemija počela da jenjava, tim „Serbia Fashion Weeka" doneo je odluku da se 14. izdanje ove manifestacije održi od 26. do 29. juna uz poštovanje svih preporuka stručnjaka i državnih organa. Program je modifikovan i prilagođen situaciji, tako da je akcenat na modnim instalacijama, izložbama i panel diskusijama.U program će se uključiti predsednica Serbia Fashion Weeka, Svetlana Horvat. 

Magazi na prvom vas upoznaje sa Mijom Mijović, studentom druge godine inženjerstva na prestižnom univerzitetu Oxford koja već polako ulazi u svet robotike.

Urednik i voditelj Dragana Živojnović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво