Mogućnost mira na Korejskom poluostrvu

Mogu li se smanjiti tenzije na Korejskom poluostrvu? Da li je moguće predvideti poteze Pjongjanga? Kako će se u predstojećem periodu postaviti SAD i ostali najveći globalni igrači?

Na današnji dan pre 70 godina, započeo je rat između Severne i Južne Koreje, jedan od najrazornijih oružanih sukoba posle Drugog svetskog rata. Ratna dejstva trajala su tri godine, uz promenljive uspehe obe vojske. U borbe su se u jednom trenutku uključile i tada najveće svetske sile. Primirje je potpisano 1953. godine, granica između dve Koreje vraćena je na 38. paralelu, ali su akteri i dalje u formalnom ratu. Prethodne decenije obeležile su tenzije na poluostrvu, a potezi Severne Koreje pretili su i globalnom miru.

O tome kako se rat odvijao i koje su njegove posledice, aktuelnim dešavanjima na poluostrvu i odnosu međunarodne zajednice prema korejskom pitanju, za emisiju U središtu pažnje govori Borislav Korkodelović, novinar i publicista.

Urednik i voditelj: Nikola Denčić

Naslovna strana: demilitarizovana zona između dve Koreje  

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво