Epidemija korona virusa ponovo preti, razmatraju se preventivne mere

Republička izborna komisija je do sada pregledala 70,33 odsto biračkih mesta, što je oko 63,8 odsto biračkog tela. Preliminarni rezultati su slični onim koje je komisija objavila sinoć i pored SNS-a, koji je osvojio najveći broj glasova, u parlament trenutno ulaze još samo koalicija SPS-JS i SPAS Aleksandra Šapića, kao i stranke nacionalnih manjina. Preliminarni rezultati pokazuju da je SNS osvojila 61,5 odsto glasova, SPS-JS 10,38 i SPAS Aleksandra Šapića 3,68 odsto glasova.

Predsednik Aleksandar Vučić sastaće se danas u Beogradu sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom. Sastanak će biti održan u Vili Mir u 18 časova.  Glavna tema biće pitanje Kosova i Metohije. Lajčak je prošle nedleje boravio u Prištini gde se sastao sa kosovskim zvaničnicima i tom prilikom poručio da je Evropska unija posvećena  što bržem nastavku dijaloga Prištine i Beograda i  želi da se postigne konačni dogovor. 

Član Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona, epidemiolog Predrag Kon, saopštio je da je situacija u Beogradu ponovo preteća. Naveo je da će uskoro najverovatnije biti uvedene neke mere, poput zabrane poseta bolnicama i obavezno nošenje maski u javnom prevozu i zatvorenom prostoru. Kon je pojasnio da je do pogoršanja situacije došlo posle 5-og juna kada su relaksirane mere. Kako je naveo, brojni asimptomatski slučajevi otkriveni su u studentskim domovima, pojedinim radnim kolektivima i nakon okupljanja na privatnim žurkama. Upozorio je da, zbog povratka studenata svojim kućama u julu, postoji pretnja da se virus proširi po celoj Srbiji

Obeležene 22 godine od prvog masovnog kidnovanja Srba na Kosovu i MetohjiNa spomenik belom Andjelu u Kosovskom mitrovici članovi udruženja porodicakidnapovanih i nestaliih Srba položili su venac obeležavajući dvadeset dvegodine od otmice 10 rudara površinskog kopa Belaćevac.Članovi udruženja su istakli da i nakon više od dve decenije očekuju pomaku rasvetljavanju sudbine otetih radnika, uprkos izjavama nadležnih nakonpožara na lokalitetu Žilivode kod Obilića 2012. godine nema dokaza da je tubila masovna grobnica u kom su bili pokopani posmrtni ostaci nestalihrudara sa jos 14 drugih civila.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će danas i sutra na teritoriji Srbije pasti velika količina padavina. Prema dosadašnjim merenjima, najviše kiše sinoć je palo na području Novog Sada, Kikinde, Loznice i Zrenjanina. Tokom noći Tamiš je počeo da opada, pa je smanjena i opasnost od probijanja nasipa - u vodomernoj stanici kod sela Jaša Tomić izmeren je vodostaj 740 centimetara. Opasnost od izlivanja preti Kolubari, Jadru i Zapadnoj Moravi.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Marica Serdar.

Producent Srđan Manojlović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво