Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u poseti Beogradu

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov danas je u Beogradu. Gosta iz Rusije na aerodromu Nikola Tesla dočekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. U Predsedništvu Srbije Lavrov je razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Dergej Lavrov je rekao da Rusija ne menja stav i podržaće svaki dogovor Beograda i Prištine u skladu sa rezolucijom 12 44, Međunarodnim pravom i da rešenje mora biti potvrđeno u Savetu bezbednosti Ujedinjenih Nacija. Predsednik Vučić je naglasio je da u razgovorima o južnoj pokrajini predstoji težak period, ali da će Srbija umeti da zaštiti državne interese bez obzira na cenu koju će morati da plati.

O Kosovu i Metohiji bilo je reči i jutros na sastanku predsednika Vučića i srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika. Sastanku su prisustvovali i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsednik Vlade Srpske Radovan Višković. Predsednik Vučić izjavio je da je sagovornicima iz Republike Srpske preneo da po pitanju Kosova i Metohije Srbija ima svoje principe i interese od kojih neće odustati, bez obzira na to kakvi budu bili zahtevi bilo koje strane. Vučić je rekao da će Srbija pomoći Republici Srpskoj ukoliko bude imala problema sa likvidnošću, iako oni to nisu tražili.

Predizborna tišina, uoči parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora, počinje večeras u ponoć i traje do zatvaranja biračkih mesta u nedelju, 21. juna u 20 sati. Birališta se otvaraju u nedelju u 7 časova ujutru, a zatvaraju u 20. Na parlamentarnim izborima učestvovaće 21 izborna lista, pravo glasa ima 6 miliona 583 hiljade 665 građana Srbije, koji će svoje biračko pravo moći da iskoriste na 8 hiljada 385 biračkih mesta.

Budući srednjoškolci polagali su završni ispit iz matematike, a učenici  kažu da je test bio lak i da nisu imali mnogo poteškoća pri radu.  Državni sekretar u Ministarstvu prosvete Dušan Kićović naveo je da je drugi dan polaganja završnog ispita protekao dobro i da je odziv učenika zadovoljavajući. Kićović je istakao da će za sve one koji imaju zdravstvenih problema i koji nisu bili u prilici da izađu na polaganje testova, biti obezbeđen avgustovski rok. Osmake sutra očekuje kombinovani test, koji uključuje istoriju, geografiju, fiziku, hemiju i biologiju.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Marica Serdar.

Producent Ljubinka Dobrilović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво