Nova žarišta korona virusa u Tutinu, Novom Pazaru i sudentskim domovima u Beogradu.

Poslednji slučaj zaraze korona virusom u Srbiji trebalo bi da se zabeleži oko 9. ili 10. jula, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Ločar i naglasio da od ponašanja građana i pridržavanja preporučenih mera zavisi da li će se to dogoditi. I pored rasta broja zaraženih epidemiološka situacija u našoj zemlji je dobra ,ocenio je za naš program epidemiolog Branislav Tiodorović. On ističe da se mala žarišta i dalje moraju pažljivo pratiti. Direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević objašnjava da je u ovom trenutku važnije od broja zaraženih to što više od 75 posto njih nema nikakve simptome.

Isplata 100 evra, jednokratne novčane pomoći države, završava se danas. Ministar finansija Siniša Mali kaže da se prijavilo 4.325.500 građana što je zajedno sa penzionerima i korisnicima socijalne pomoći ukupno 6.145.529 građana Srbije. Ministar navodi da je taj novac već u ekonomskim tokovima naše zemlje. Oni koji ispunjavaju sve uslove za pomoć, a nisu dobili novac, mogu da prijave problem preko portala Uprave za trezor ili pozivanjem kol-centra.

Poezija Desanke Maksimović ostaje u punom obimu u školskom progamu, kao i do sada, odlučeno je na vanrednoj sednici Nacionalnog prosvetnog saveta Srbije "To znači da će u programu četvrtog razreda ostati zbirka "Tražim pomilovanje", a u trećem izbor iz poezije", rekao je za Radio Beograd 2 predsednik Nacionalnog prosvetnog saveta profesor dr Radivoje Stojković. Odluka je, kako je dodao, prosleđena Ministarstvu prosvete.

Dragan Šakota nije više trener košarkaša Crvene zvezde, saopštio je prvi čovek kluba Nebojša Čović na konferenciji za medije na Malom Kalemegdanu. Srpski stručnjak je u novembru preuzeo klub koji je predvodio sve do sredine marta kada je sezona prekinuta zbog pandemije korona virusa, a čelnici kluba su odlučili da sa njim ne produže ugovor. Nezvanično, njega će naslediti nekadašnji kapiten Saša Obradović.

Danas počinje turnir teniskog saveza Srbije koji prethodi Adrija turu - pobednici u ženskom i muškom finalu zaigraće i na regionalnom turniru. Prvi mečevi na Adrija turu igraju se u petak u Beogradu.

Urednik emisije: Nataša Raketić.

Urednici vesti: Vladimir Mihajlović i Irena Jelovac.

Producent: Bojana Tufegdžić.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво