Da li preti zaoštravanje protesta u SAD?

Koliko su podele u američkom društvu nepremostive? Kako će predsednik Donald Tramp proći kroz jednu  od najvećih kriza svog mandata?

Sjedinjene Američke Države suočile su se sa talasom protesta, posle ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda, prilikom hapšenja zbog sumnje da je koristio falsifikovanu novčanicu. Demonstracije su eskalirale nakon što je policajac, odgovoran za Flojdovu smrt, optužen za ubistvo iz nehata. Veliki deo javnosti smatra da je optužnica preblaga i da postoje dokazi za ubistvo prvog stepena. Protesti su često bili nasilni, a došli su i do samih oboda Bele kuće. Analitičari veruju da je ubistvo bilo samo inicijalna kapisla i da demonstranti, osim na rasne, žele da ukažu i na političke i ekonomske podele u društvu.

O uzrocima protesta i mogućim posledicama po američko društvo govori Milan Krstić, asistent na Fakultetu političkih nauka i urednik portala Američki izbori.

 Urednik i voditelj emisije je Nikola Denčić.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво