Vučić: Očekujem velike pritiske u vezi sa kosmetskim problemom. Srbija mora da se pita

U prethodnom danu u Srbiji nije bilo preminulih od „kovida-19", a obolelo je 69-oro ljudi. Privremena kovid bolnica na beogradskom sajmu koja je počela da radi pre dva meseca zatvara se danas. Državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić kaže da je počelo premeštanje pacijenata.

U privatnom domu za stare u Petrovaradinu zaraženo je 16 korisnika i šest zaposlenih, nezvanično saznaje ER-TE-ES. Sedam korisnika doma prebačeno je u Klinički centar Vojvodine, dok ostali imaju blažu kliničku sliku. 

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje velike pritiske po pitanju rešavanja kosovskog problema, ali da će u tom procesu i Srbija morati da se pita. Zbog toga smatra da je važno da, posle izbora, dobijemo snažnu vladu. Komentarišući raniju izjavu Hašima Tačija da će Priština učestvovati u dijalogu s Beogradom samo uz posredstvo Sjedinjenih Američkih Država, Vučić je rekao da ne razume kako prištinska strana želi da bude na putu ka Evropskoj uniji, a ne želi da razgovara sa evropskim predstavnicima.

Na administrativnom prelazu Jarinje, kamioni sa srpskom robom od nedelje čekaju da prođu, javlja reporter ER-TE-ES-a. Prolaz je omogućen samo vozilima sa srpskim registarskim oznakama koji prevoze stranu robu, kao i kamioni sa stranim oznakama i oni sa teritorije južne pokrajine. Putnički saobraćaj se odvija bez dužih zadržavanja. Adriatik Staviljeci, portparol carinske službe u Prištini, rekao je ranije za ER-TE-ES da je više od 20 kamiona sa srpkom robom ušlo na Kosovo i Metohiju sa dokumentacijom na kojoj je označena kosovska državnost.,

U Loznici je otovrena fabrika američke kompanije Adient u Loznici koja će proizvoditi presvlake za autosedišta. Predsednik Aleksandar Vučić rekao je na otvaranju da je u fabrici već zaposleno više od 800 ljudi i da se očekuje zapošljavanje ukupno hiljadu i 500 radnika. Dodao je da je među zaposlenima 70 odsto žena. U pogon površine 13 hiljada kvadratnih metara uloženo je više od 20 miliona dolara.

U svetu je koronavirusom trenutno inficirano više od 6 i po miliona ljudi. Preminulo je gotovo 390 hiljada, a oporavilo se više od 3 miliona. U Rusiji je prijavljeno još 8 hiljada i 800 novih slučajeva zaraze. Gradonačelnik Moskve kaže da će maske možda ostati obavezne do početka kampanje za masovnu vakcinaciju, u oktobru. U Severnoj Makedoniji ponovo se uvodi policijski čas zbog povećanja broja zaraženih u poslednjih nekoliko dana. 

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Nenad Selaković.

Producent Aleksandar Radović.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво