Odlaganje obavezne vakcinacije dece dovelo bi do novih epidemija

Jenjavanje epidemije KOVID-a 19 u Srbiji, navodi nas sve više da se okrećemo letu, odmorima i putovanjima. Po ugledu na višegodišnju uspešnu kampanju Turističke organizacije Srbije „52 vikenda u Srbiji“, Novosađani predstavljaju i promovišu 52 vikenda u svom gradu.

Ove sedmice, većina turističkih agencija otvorila je svoja vrata posle više od dva meseca.

Još jednom su se javila mnoga sporna pitanja, dileme i dezinformacije, naročito u vezi sa eventualnom doplatom već rezervisanih aranžmana. Razjašnjenja i odgovore dobijamo od Aleksandra Seničića, direktora Nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA. Proveravamo i kakva je situacija na plažama i u letovalištima Grčke i koliko su tamošnji turistički radnici spremni za sezonu po novim pravilima.

Nažalost, poslednjih dana, dogodio se povećan broj saobraćajnih nezgoda u kojima je bilo i povređenih i nastradalih. Koji su razlozi i na šta ne smemo zaboravljati, naročito, posle perioda u kome su svi znatno manje učestvovali u saobraćaju? Gost: Jasmina Milošević, direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja.

Strah izazvan korona virusom, uticao je na mnoge da odlože kontrolne ili obavezne zdravstvene preglede, posebno obaveznu imunizaciju dece. Zašto je potrebno vakcinisati decu prema propisanom kalendaru? Koliko smo svesni da bi izbegavanje vakcinacije moglo da dovede do novih zdravstvenih problema? Sve to pojašnjava dr Radmila Kosić, pedijatar, načelnik Službe za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece u Domu zdravlja Zvezdara.

Na dan kada je Nikola Tesla jedini put posetio Beograd, 1892. godine, 02. juna, ponovo je otvoren Muzej Nikole Tesle, nezaobilazna tačka prilikom posete i obilaska našeg glavnog grada. Izuzetnu kolekciju Muzeja, predstavlja Ivana Zorić, kustoskinja tog muzeja.

O očuvanju muzičke tradicije i kvalitetnog zvuka i matrice, koji su zaštitni znak Radio Beograda, razgovaramo sa Mirjanom Drobac, našom muzičkom urednicom, dobitnicom priznanja „Zlatni beočug" Kulturno-prosvetne zajednice. Najavljujemo i predstojeće aktivnosti i nastupe orkestara Muzičke produkcije RTS-a.

Autor i voditelj:Tanja Zeljković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво