Raport iz Brazila, trenutno najvećeg žarišta koronavirusa

COVID 19 se preselio na južnu hemisferu. Najcrnja statistika stiže iz Brazila. Na tasu vage koja odmerava štetu od epidemije i zaustavljanja ekonomije tamošnji zvaničnici su se priklonili prvoj. Od našeg sagovornika saznaćemo kako izgleda život u zemlji u kojoj svakodnevno oboli više desetina hiljada ljudi.

U međuvremenu u većini svetskih laboratorija radi se na dobijanju vakcine. Reč je o procesu koji nije ni lak ni jeftin. Zašto rad na novim medikamentima toliko košta i šta nam u tom smislu govori podatak da je cena  novog leka za spinalnu mišićnu atrofiju, od koje pati mala Sofija Markuljević, 2,1 milon dolara? Odgovor tražimo u Udruženju proizvođača inovativnih lekova.

Domaća poljoprivreda će, po svoj prilici, dosta bezbolno prebroditi ovu krizu. Stručnjaci očekuju da u svetu poraste interesovanje i za sirovine i za prerađene poljoprivredne proizvode iz Srbije. Da li će tu sudbinu deliti i proizvođači cveća i ukrasnog bilja, koje je epidemija zaustavila u vrlo nezgodnom  trenutku? I to je jedna od tema magazina.

Urednik i voditelj Olivera Stajić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво