Pogled u špajz - u čemu smo preterali praveći zalihe

Za nama je dugi period vanrednog stanja. Juče je bio i prvi dan bez policijskog časa i restrikcije kretanja. Pred nama je život, svakodnevica koji će samo donekle - posebno u početku - ličiti na staro, na ono što smo ostavili, ili gde smo zastali, u februaru. Velike oči straha, ovekovečene i u narodnoj izreci, većinu među nama naterale su na početku te nepoznanice - s čim se suočavamo i kako ćemo sa tim živeti - da naprave zalihe, posebno hrane i dezinfekacionih sredstava.

Verujemo da mnoge među nama, kada otvore ostavu, i dalje zatrpavaju kese testenina, da brašno u padu sa police pravi oblačiće i tera nas da brišemo njegov prah sa podova, da preskačemo u, recimo, spavaćoj sobi, sada već legendarna, ogromna pakovanja toalet-papira, a da se na nekom takođe skrajnutom mestu guraju flaše alkohola, asepsola, varikine i "domestosa"...

Zato će naše "Pitanje jutra" biti posvećeno tome - u čemu smo preterali impulsivno i u strahu kupujući na početku krize? Koliko nas je to koštalo i da li ćemo moći to da iskoristimo? I koliko dugo će nas, recimo, to neko pakovanje toalet-papira podsećati na strah koji smo iskusili?

U Jutarnjem programu i o:

- ponovnom uspostavljanju gradskog prevoza u Beogradu i Nišu;
- radu kancelarija javnih beležnika po ukidanju vanrednog stanja;
- doniranju krvne plazme;
- aktuelnostima sa tržišta polovnih automobila,
- kao i završetku akcije "Kod kuće je zakon" ambasadora regionalnih Sportskih igara mladih.

Sa vama - Elizabeta Arsenović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво