Od sutra najduži policijski čas do sada

U Srbiji je, prema poslednjim podacima, 2666 ljudi pozitivno na virus korona. Od početka epidemije, preminulo je ukupno 65 osoba. U bolnice je smešteno hiljadu 726 pacijenata, a na respiratorima je 112. Novi podaci, očekuju se oko 15 časova. Epidemiolozi upozoravaju da je dostignut maksimum i da u naredne dve nedelje treba sprovesti najrestriktivnije mere.

Pred nama je najduži policijski čas do sada. Počinje sutra u 17 časova, a završiće se u ponedeljak u 5 ujutru. Penzioneri će moći u prodavnice sutra od 4 do 7 ujutru. Zbog toga će za ostale građanje prodavnice u Beogradu biti otvorene od 8 do 15 časova. Za vlasnike kućnih ljubimaca ostaje isto pravilo - moći će da šetaju svoje ljubimce ujutru od 8 do 10 i uveče od 23 časa do 1 posle ponoći.

Sutra počinje isplata penzija za mart, uvećanih za 4 hiljade dinara jednokratne pomoći. Stariji od 65 godina penziju mogu da podignu na tri načina. Da ovlaste nekog u koga imaju poverenja da penziju podigne sa tekućeg računa, da daju poverljivoj osobi karticu i pin broj i podignu je na bankomatu, ili da traže od banke da im se novac donese na kućnu adresu

Na današnji dan pre 21 godinu, započela je bitka na Košarama. Borba na jugoslovensko-albanskoj granici trajala je 67 dana i odnela je 108 života. Jedna od najtežih borbi u novijoj istoriji srpske vojske postala je simbol odbrane otadžbine. Borba na Košarama započela je 9. aprila u ranim jutarnjim satima, kada je OVK napala državnu granicu Savezne Republike Jugoslavije iz pravca Albanije. Cilj im je bio da se razdvajanjem i razbijanjem jedinica Vojske Jugoslavije između Đakovice i Prizrena spoje sa snagama OVK u Metohiji. Borbe su trajale sve do 14. juna 1999. godine, kada se Vojska Jugoslavije posle Kumanovskog sporazuma povukla sa Kosova i Metohije.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Irena Jelovac

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво