Srećan vam 8. april - Svetski dan Roma!

Od 1971. godine kada je ustanovljen na prvom Svetskom kongresu Roma u Londonu, Svetski dan Roma nije proslavljan pod ovakvim uslovima u kojima se trenutno nalazi naša planeta.

Zbog pandemije korona virusa izostale su tradicionalne tribine posvećene unapređenju društvenog položaja Roma, koncerti i izložbe, folklorne fešte i parade romskih kulturno- umetničkih društava. Sve će to morati da sačeka neko bolje vreme.

U današnjoj emisiji, koja je svečarskog karaktera u meri u kojoj je to u ovakvoj prilici odnosno neprilici umesno, prenosimo čestitke i poruke zvaničnika i romskih lidera iz zemlje i sveta.

Najveći prostor posvetili smo zdravstvenim radnicima, romskim volonterima, koji su u nastaloj krizi dali svoj humani doprinos u borbi za očuvanje života ljudi i zaštiti njihovog zdravlja.

Emisiju vode Una Beriša i Branko Đurić.

svetroma@rts.rs

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво