Šest decenija emisije

Najdugovečnija sportska radio emisija Vreme sporta i razonode obeležava 60 godina emitovanja. Popularna emisija uz koju su odrastale generacije naših slušalaca i dalje privlači pažnju i traje svih ovih ponosnih šest decenija. Kombinovani sportski prenosi, ekskluzivni gosti, promocija mladih sportista,zabava, kultura, odlična muzika. Od svega po malo za svakog po nešto je popularni slogan emisije, koja je donela revoluciju u radio programu šesdesetih godina i što je još važnije ne gubi na popularnosti i aktuelnosti i u novom vremenu. 13. marta 1960. godine emitovana je prva emisija, zahvaljujući legendarnom Radivoju Raći Markoviću, koji je osmislio nešto novo na našim programima.

Uz novinare sportske redakcije u to vreme, između ostalih, Predraga Kneževića, kasnije jednog od najpopularnijih voditelja, pa Marka Markovića, Miodraga Stojiljkovića, Aleksandra Markovića Branislava Španića. Čuvena špica u kojoj je glas Raće Markovića i gol, gol, gol, gol sa utakmice Jugoslavija - Paragvaj ostala je i dan danas prepoznatljivi nezaobilazni zvučni izraz Radio Beograda. U studiju će biti i urednik sportske redakcije Vlade Radičević.

U jubilarnoj emisiji podsetićemo se blistavih trenutka iz istorije emisije, čućemo brojne novinare i urednike, kako su zvučali kombinovani prenosi i kako su izveštavali najbolji radio reporteri Radivoje i Marko Marković, Miodrag Stoiljković, Jordan Ivanović, Mijailo Kostić, Milan Anđić. Ton majstor Živojin Rajić govoriće o svojih skoro 700 realizovanih emisija, a iz Splita čućemo utiske jednog vremena iz ugla radio reportera Eda Pecija koji je bio deo jugoslovenskog radio programa.

O fenomenu jedne od kultnih emisija na balkanskim prostorima iz svog ugla govoriće medijski analitičar Zoran Avramović, koji će biti gost u studiju. Deo jubilarne emisije biće i fudbalski selektor Ljubiša Tumbaković, zatim predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Naši reporteri Milan Bigović i Slobodan Maletić javljaće se sa fudbalskih utakmica Voždovac - Partizan i Crvena Zvezda - Napredak, koje će se nažalost igrati pred praznim tribinama zbog epidemije virusa korona. Pratićemo i ostale rezultate naše Superlige, kao i ostale akutelne informacije dana.

U svetu zabave čekaju nas brojna iznenađenja na temu velikog jubileja emisije. Boris Bizetić je komponovao i najupečatljiviju numeru program kao torta red muzike i red sporta. A i red muzike imaće posebno mesto i u ovoj emisiji.

Sa puno ponosa, emocija koje ne prolaze dočekujemo i realizuijemo 3120 emisiju, za vernost slušalaca koji sigurno znaju pravi razlog slušanosti Vremena sporta i razonode svih ovih godina.

 

Emisiju priprema sportska redakcija Prvog programa.

Urednik i voditelj ove subote je Slobodan Igrutinović.

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво