Tekvondo = zlato

Srpske reprezentativke u tekvondou Milica Mandić i Tijana Bogdanović osvojile su zlatne medalje na US Open turniru u Orlandu. Milica je u finalu pobedila Francuskinju Vander 15:2, dok je Tijana u borbi za zlato savladala Kanađanku Našu Tešić 16:10.  Bogdanovićevoj i Mandićevoj, koje su već obezbedile učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju, osvojene zlatne medalje na US Openu , na drugom G2 turniru ove godine, donose važne bodove za olimpijsku listu, odnosno bolju poziciju za žreb na Olimpijskim igrama, kao i Evropskom prvenstvu, koje se održava u maju.

Najbolji srpski biciklista Veljko Stojnić osvojio je crnu majicu za najboljeg sprintera na trci u Ujedinjenim Arapskim Emiratima koja se vozi u okviru "Vorld Tura" i to u debitanstkoj trci u konkurenciji najboljih svetskih biciklista. Međutim, trka je prekinuta posle pet dana, dve etape pre kraja, zbog pojave koronavirusa u karavanu. Mladi, 21-godišnji Veljko Stojnić ušao je u istoriju srpskog biciklizma kao osvajač majice na trci u "Vorld Turu". 

Žrebom u Nionu određeni su parovi osmine finala Lige Evrope, a derbi dvomeč ove runde igraće španska Sevilja i italijanska Roma. Olimpijakos ponovo sa Englezima. Kolarov i "vučica" će koplja ukrstiti sa timom koji je prethondih godina imao puno uspeha u drigom po snazi evropskom takmičenju, dok će grčki Olimpijakos, nakon spektakularnog prolaska protiv Arsenala, ponovo igrati sa engleskim timom - Vulverhemtonom. U ostalim utakmicama sastaju se Bašaksehir-Kopenhagen, Rendžers-Bajer Leverkuzen, Volfsburg-Šahtjor, Inter-Hetafe, LASK-Mančester Junajted, Pobednik duela Ajntarht/ Salcburg- Bazel. Prve utakmice su na programu 12. marta, a revanši  sedam dana kasnije. Finale se igra u Gdanjsku, u Poljskoj, 27. maja.

Glavni arbitar 162. "večitog" derbija između Crvene zvezde i Partizana biće Lazar Lukić iz Beograda, saopštila je Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije. Danas su pred predstavnicima medija bili treneri velikih rivala, Dejan Stanković i Savo Milošević i, po ko zna koji put, pokazali šta znači i kako se primenjuje fer-plej u sportu. Istinski džentlemi, uputili su na pravi način poziv za novu fudbalsku poslasticu koju će moći da prate i slušaoci Radio Beograda 1 u nedelju od 18 časova.

Tu su i brojne druge informacije iz domaćeg i međunarodnog sporta. Slušajte danas na programu Radio Beograda 1 ono o čemu ćete sutra moći da čitate u novinama.

 

Urednik i voditelj je Željko Stefanović

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво