Vučić: U Srbiji nema zaraženih korona virusom

U Srbiji nema zaraženih korona virusom, saopštio je predsednik Aleksandar Vučić posle sastanka sa nadležnim organima i službama i poručio građanima da prate i uvažavaju zvanične informacije o epidemiološkoj situaciji. Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je sastanak održan jer je Srbija izložena neverovatnoj kampanji na društvenim mrežama i pozvao građane da slušaju stučnjake i državne organe i da ne prave zalihe hrane jer "svega ima koliko god treba".

Predvideli smo sve do najsitnijih detalja, rekao je Vučić o najavljenim merama predostrožnosti.

Korona virus do sada je potvrđen u 9 evropskih zemalja. Najveći broj zaraženih je u Italiji - više od 330, a 11 ljudi je preminulo. Severni deo zemlje, gde je najviše obolelih, kontrolišu karabinjeri i vojska. U Francuskoj je preminula i druga osoba. U Japanu je oko 850 zaraženih, a u Južnoj Koreji oko 900. U Iranu je preminulo 14-oro ljudi. I dalje je najkritičnije u Kini, gde je umrlo više od 2 hiljade 700 ljudi, a broj obolelih premašio je 80 hiljada.

Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je Kina na braniku odbrane celog sveta protiv korona virusa. On je u Pekingu naglasio da je ponosan što je prvi šef diplomatije koji je posetio Kinu u teškom trenutku za tu zemlju. Na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Vang Jiem, Dačić je preneo poruku predsednika Aleksandra Vučića predsedniku Si Đinpingu i kineskom narodu, da podržava kinesko rukovodstvo da se izbori sa ''velikom nedaćom''.

Dačić je istakao da je poseta Pekingu potvrda izvanrednih strateških odnosa i čeličnog prijateljstva Srbije i Kine.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednik vesti Nenad Selaković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво