Odbojka za sportske gurmane

Sportska hala u Ubu će 1.marta biti domaćin finalnog turnira Kupa Srbije za odbojkaše i odbojkašice. Na parket će prvo istrčati muški timovi finalista, Partizana iz Beograda i novosadske Vojvodine NS seme, ta utakmica počinje u 16,30 časova. Za 19 časova je predviđena druga utakmica večeri , u konkurenciji odbojkašica. Domaći sastav Uba će pokušati da osvoji prvi trofej u ovom takmičenju, a rivalke će im biti odbojkašice Jedinstva iz Stare pazove. Obe utakmice će direktno prenositi RTS na svom Drugom televizijskom kanalu, dok će se Slobodan Maletić sa ovih mečeva javljati Kroz Sportsko veče` Radio Beograda 1.

Nastavlja se takmičenje u najjačem evropskom takmičenju. U mečevima osmine finala Lige šampiona na stadion "San Paolo" u Napulju dolaze Mesi i Barselona. U Londonu, Čelsi dočekuje nemačkog giganta Bajern. Dva izuzetna duela, ne zna se koji pobuđuje veću pažnju. Utakmice na "San Paolu" i "Stamford Bridžu" igraju se u standardnom terminu od 21 čas. U susret ovim duelima, ali i uoči novog večetog derbija, susreta Crvene zvezde i Partizana, Milan Bigović razgovara sa nekadašnjim asom crveno-belih Cvijetinom Blagojevićem. 

U `Stejpls centru` u Los Anđelesu održana je ceremonija nazvana "Proslava života". Ljubitelji košarke, legende tog sporta, zvezde šou biznisa i porodica Kobija Brajanta oprostili su se poslednji put od Kobija i Đijane. Više od 20.000 ljudi  prisustvovalo je javnom oproštaju od legendarnog asa i njegove kćerke , stradalih u helikopterskoj nesreći 26. januara u Los Anđelesu. Tribine su bile preplavljene aktivnim i bivšim košarkašima, glumcima, pevačima i mnogim drugim ličnostima iz javnog života SAD. 

Saznaćemo kako su igrali naši reprezentativci u tenisu Filip Krajinović i Miomir Kecmanović na turnirima u Dubaiju i Akapulku. Novak Đoković je, podsetimo, lako savladao Maleka Džazirija na startu turnira u Dubaiju sa 2:0 (6:1, 6:2). U narednoj rundi, sutra, u sredu, sastaje se sa  Filipom Kolšrajberom. Šest mečeva u italijanskom fudbalskom prvenstvu, uključujući i veliki derbi između Juventusa i Intera, biće odigrano bez publike zbog širenja koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo sporta Italije. Susret šesnaestine finala Lige Evrope između Intera i bugarskog Ludogoreca na `San Siru` takođe će se igrati bez navijača.  Svetsko ekipno prvenstvo u stonom tenisu, koje je sledećeg meseca trebalo da se održi u korejskom Busanu, odloženo je zbog epidemije koronavirusa, saopštila je Svetska stonoteniska federacija . Zbog potvrđenih slučajeva koronavirusa u Busanu, održan je sastanak čelnika ITTF-a i predstavnika tog grada, na kome je odlučeno da se šampionat odloži zbog očuvanja zdravlja i radi sigurnosti sportista i navijača.

`Sportski žurnal`, kao i uvek, pratiće i druga dešavanja iz sveta domaćeg i međunarodnog sporta. Slušajte danas na programu Radio Beograda 1 nono o ćemu ćete sutra moći da čitate u novinama.

 

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

 

 

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво