Na Institutu „Dedinje“ - nova škola kardiohirurgije

Pre nedelju dana, 19. februara, Institut za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” u Beogradu postao je svetski Centar izuzetnosti u kojem će raditi škola miniinvanzivne hirurgije za tri metode medicinskih procedura.

Reč je o tehnici implantacije biološke aortne valvule Perceval i mitralne valvule sa minimalnim rezom i proceduri intraoperativnog spasavanja krvi, poznatoj kao autotransfuzija. Na obuku će dolaziti lekari specijalisti iz Istočne Evrope, Rusije, Bliskog istoka i Afrike. Tako je Dedinjska škola postala svetski centar za obuku stručnog kadra iz regija u kojima živi oko tri milijarde stanovnika.

Lekari koji budu želeli da primenjuju ove procedure, imaće priliku da uče od najboljih kardiohirurga koje predvodi prof. dr Tomislav Klokočovnik. Na prvom treningu su učestvovali kardiohirurzi iz Poljske, Severne Makedonije i Italije, a dolazak na edukaciju su  najavili i kardiohirurzi iz Rusije i sa Bliskog Istoka.

O značaju Dedinjske škole kardiohirurgije, miniinvanzivnim medicinskim procedurama na srcu, o građevniskim radovima na novoj zgradi „Dedinje 2", listama čekanja i helidromu na Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje", govori direktor  tog instituta prof. dr Milovan Bojić.

Urednik i voditelj Marina Stojadinović.

„U središtu pažnje", 17:05, Radio Beograd Jedan

Naslovna stranica - Foto/IKVB „DEDINjE"  

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво