Hoće li visina takse i složena procedura odložiti rok za preregistraciju oružja?

Skupštini Srbije predata je inicijativa da se izmeni član Zakona o oružju i municiji koji propisuje da preregistacija oružja mora da se završi do 5. marta. Trogodišni rok, dat novim Zakonom o oružju, iskoristio je mali broj vlasnika koji od usvajanja ukazuju da je novi propis postavio previsoke i preskupe uslove za zakotnito držanje oružja. Koji su problemi u primeni Zakona o oružju pitamo Radosava Karličića iz Lovačke komore.

Potrošači u Srbiji u maloprodajnim objektima prosečno za jednu kupovinu potroše malo više od 5 evra, pokazalo je instraživanje Komisije za zaštitu konkurencije. Utvrđeno je i da su trgovci u 2017. i 2018.  ostvarili rast prihoda oko 19 odsto. Ipak, u ukupnim prihodima prodaja preko interneta obezbeđuje manje od jednog procenta. O maloprodaji u Srbiji govore autorka analize Aleksandra Ravić i Denis Perinčić iz Republičke unije potrošača.

Kardiološki pacijenti često se žale da visok krvni pritisak ne uspevaju da regulišu redovnom terapijom. Stručnjaci ukazuju da uzroci hipertenzije, osim organskih, mogu da budu i psihološki problemi zbog čega, svaki peti pacijent hipertenziju izleči tek kada potraži pomoć psihijatra. O lutanjima u proceni uzroka i određivanju terapije govori dr Vesna Stojanov, načelnik centra za hipertenizju KCS.

Novi Sad je prošle nedelje bio prestonica mladih Roma Zapadnog Balkana. 36-oro njih učestvovali su na regionalnoj konferenciji „Otvorimo vrata za mlade Rome" koju je organzivalo Udruženje „Mladi Romi Srbije". Učesnici skupa su svoja životna iskustva podelili sa našom Gordanom Nešović.

Urednik i voditelj Jelena Vidić

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво