Terorizam u Nemačkoj?

Nemačko federalno tužilaštvo sumnja da su pucnjave u dva nargila bara u gradu Hanauu u kojima je ubijeno 9 ljudi povezana sa domaćim terorizmom. Ministar unutrašnjih poslova pokrajine Hesen Peter Bojt izjavio je da je napadač pronađen mrtav u svojoj kući i da je pored njega ležalo telo njegove majke. Ostavio je oproštajno pismo u kojem izražava ekstremno desničarske poglede. Veruje se da su žrtve turske nacionalnosti. Kancelarka Angela Merkel otkazala je planiranu posetu univerzitetu u Haleu.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da je postavljanje Ričarda Grenela na čelo svih obaveštajnih američkih službi - važna vest, ali da će se tek videti kako će se to odraziti na američku ulogu u dijalogu Beograda i Prištine, kao i da li će Grenel ostati specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine. Đurić je podsetio da razgovori koje je srpski tim vodio sa Grenelom nisu bili laki, ali da je on u tom posredovanju imao pragmatičan stav koji je doveo do potpisivanja pisma o namerama za otvaranje železničkog saobraćaja i gradnje auto-puta koji će povezati Beograd i Prištinu, kao i obnavljanje avio-linije.

U sedištu Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu održan je sastanak srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika sa srpskim predstavnicima u zajedničkim institucijama BiH. Posle sastanka je saopšteno da srpski predstavnici ostaju u Predsedništvu, Savetu ministara i Parlamentarnoj skupštini, ali neće učestvovati u odlučivanju. Dodik je rekao da je stav srpskih predstavnika na nivou BiH da Ustavni sud treba da ima šest sudija - dvoje  iz Republike Srpske i četiri iz Federacije BiH.

U Beogradu je počeo 42-gi Sajam turizma. Slogan ovogodišnje manifestacije je "Put pod noge". Zemlja partner je Egipat. Do nedelje, turističku ponudu predstaviće oko 900 izlagača iz više od 40 zemalja.

Evropska unija i vlada  Nemačke će u naredne tri godine podržati razvoj turizma u Istočnoj Srbiji i Donjem Podunavlju kroz unapređenje turističke ponude, obuku radnika, podizanje kvaliteta usluge i promociju tog regiona. Istok Srbije je biser naše zemlje i zato će ulaganje Evropske unije od 15 miliona evra ponovo otkriti lepote tog dela Srbije, rekao je, predstavljajući projekat „Evropska unija za kulturno nasleđe i turizam", predsednik Aleksandar Vučić.

Večeras u Berlinu počinje 70-ti Međunarodni filmski festival "Berlinale" koji će otvoriti film  „Moja Selindžerova godina" u kanadsko-irskoj produkciji, a u glavnoj ulozi je Sigarni Viver. Biće prikazano 340 ostvarenja, a 18 je u trci za "Zlatnog medveda". U programu PANORAMA biće prikazano ostvarenje OTAC, reditelja Srdana Golubovića.

Košarkaši Srbije igraće sa Finskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Utakmica u Helsinkiju počinje u 18 časova. Prenos je na Prvom programu naše televizije.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Nenad Selaković 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво