Penzija za domaćice - da ili ne?

Slučaj žene iz Kikinde, koja posle četrdeset godina provedenih na birou Nacionalne službe za zapošljavanje smatra da ima pravo na kakvu-takvu penziju iako u radnom odnosu nije bila ni jedan dan, zainteresovao je i, na izvestan način, podelio javnost - jedni je razumeju, drugi smatraju da nema osnova za njen zahtev. Posebno je intrigantan detalj koji ona iznosi, a to je da je svih tih decenija vredno i predano radila u kući, sve domaćičke i materinske poslove.

To je za mnoge bio povod da ponovo razmišljaju ili debatuju o temi koja svako malo iskrsava u javnosti - da li žene van radnog odnosa u bilo kom preduzeću, a koje su zvanično nazvane "domaćice" zaslužuju neku nadoknadu posle godina i godina velikog rada bez kojeg bi teško opstala bilo koja porodica, a koji se, pak, nigde zvanično ne vodi kao posao? To će biti i jedna od tema u Jutarnjem programu, a i pitanje za vas koji budete želeli da je komentarišete u kontakt-delu naše emisije.

Gošća će nam biti Jasmina Stojanović iz magazina "Original" i projektna i editorijalna menadžerka u Fondaciji Novaka Đokovića da bismo najavili konferenciju "Originalni razgovori" 24. februara u Beogradu, na kojoj će više od 250 mladih moći da se upozna sa procesom intervjua za posao ili da nađe zaposlenje.

Ostatak Jutarnjeg programa biće kolažni, sa mnogo muzike, u skladu sa nešto sporijim ritmom života poslednjeg dana proslave državnog praznika Sretenja.

Sa vama - Elizabeta Arsenović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво