O vinu i ljubavi

Pravoslavni vernici slave Svetog Trifuna, zaštitnika vinogradara i poljskih radova. Današnji dan u svetu se proslavlja kao Dan zaljubljenih. U skladu sa ova dva praznika i teme u Jutarnjem programu Uhvati dan.

Do kraja meseca biće usvojena Strategija vinarstva i vinogradarstva do 2030. godine. Povodom Svetog Trifuna u Beogradu je održana manifestacija koju organizuje Savez vinogradara i vinara Srbije. Žiri od 32 člana ocenio je 298 uzoraka vina iz 111 domaćih vinarija.

Kada je reč o Danu ljubavi, običaji vezani za ovaj praznik sežu do antičke Grčke i Rima, kada su slavljena božanstva plodnosti i zaštitnici svetosti braka. Priču o umetnosti i ljubavi, sa Gardoša donosi Elizabeta Arsenović.

Nova vremena donose i nova pitanja, a jedno od njih, koje se u eri interneta i sve prisutnije otuđenosti među ljudima, nameće je - Da li je ljubav samo reč?

Upoznaćemo vas i sa profesorkom na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu, Draganom Cvetković Ilić, koja izabrana za člana borda direktora najvećeg svetskog matematičkog udruženja za linearnu algebru ILAS sa sedištem u Americi.

Predstavljamo još dva učesnika Beovizije 2020 - Marka Markovića i grupu Lift.

Urednik i voditelj Nataša Raketić

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво