Mačevalac Stanislav Staša Živković

Gost 394. emisije je mačevalac Stanislav Staša Živković. Razgovor sa njim je svojevrsno putovanje kroz našu prošlost. Naime, 26. decembra je ušao u 97, a svedok je i akter brojnih značajnih događaja.

Odrastao je na imanju kralja Aleksandra u Belju i seća se zbivanja po saznanju da je izvšen atentat na kralja 9. oktobra 1934. u Marseju. Početka drugog svetskog rata na našim prostorima. Oslobađanja Paraćina 1944. Osnivanja Mačevalačkog kluba Crvena zvezda godinu-dve po završetku rata. Učešća na Olimpijskim igrama u Rimu 1960. Putovanja u inostranstvo 50-ih kada je to bila privilegija. Razgledanja najpoznatijih svetskih muzeja što ga je i podstaklo da postane istoričar umetnosti, a početkom 2000 god. i predstavnik Srbije u ekspertskoj komisiji za pronalaženje i raspdelu kulturnih dobara nekadašnje Jugoslavije.

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd Prvi program od 16 do 17 časova.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво