Od Beograda do Tokija

Žensku košarkašku reprezentaciju Srbije od 6.do 9. februara očekuje učešće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Rivali našim devojkama biće najbolje selekcije Sjedinjenih Amerčikih država, Nigerije i Mozambika. Posle bronzane medalje osvojene na Evropskom prvenstvu, izabranice Marine Maljković su na novom teškom zadatku. Uzdaju se u svoje kvalitete, podršku publike i želju da mesto u Tokiju, na najvećoj planetarnoj smotri, obezbede upravo u našem glavnom gradu.

Crvena zvezda je u dvorani "Aleksandar Nikolić" obezbedila pobedu u večitom derbiju zahvaljujući odličnoj igri Bilija Berona, koji je u koš crno-belih ubacio 26 poena i crveno-belima pri kraju četvrte četvrtine obezbedio prednost koju su zadržali do kraja utakmice. Jedna od zanimljivosti ovog meča je da se kompletan tim Crvene zvezde upisao u listu strelaca. Svoje viđenje još jednog večitog derbija iznosi nekadašnji košarkaški as, sada trener Dragoljub Vidačić. 

Seniorska futsal reprezentacija Srbije je obezbedila baraž za Prvenstvo sveta, pobedama nad Ukrajinom i Francuskom. U slučaju nerešenog rezultata ili pobede nad Španijom, u preostalom susretu kvalifikacionog turnira, izabranici Gorana Ivančića direktno će se plasirati na šampionat planete u Litvaniji, dok bi poraz doneo učešće u baražu. Kako god, naši majstori na petoparcu pokazali su odlične partije, razgalili srca publike u dvorani Čair u Nišu, za do sad pruženo- zaslužuju sve komplimente. Odlučujuća utakmica između Srbije i Španije počinje u 20 časova i 30 minuta.

Osamnaestogodišnji Dimitrije Levajac gost je današnjeg `Sportskog žurnala` Radio Beograda 1. Momak koji je, sa Žoltanom Peteom i Markom Jevtovićem, doneo olimpijsku vizu stonoteniskoj reprezentaciji Srbije, iznosi utiske iz mečeva sa iskusnim Austrijancima i skupocenim igračima Hong Konga, koje su ostavili iza sebe, zatim o igrama za matični klub Banat iz Zrenjanina, čije boje brani na domaćoj sceni i u Srednjoevropskom kupu. Lepa vest je da je ping-pong selekciji Srbije odobren budžet za olimpijske pripreme, selektor Marko Đukić i prvi čovek naše stonoteniske organizacije Aleksandar Karakašević  obećavaju kvalitetne partije u Tokiju. Mlađanom Levajcu to je ostvarenje snova,sa radošću iščekuje pripremne turnire širom Evrope i, naravno, same Olimpijske igre u Japanu.

Tokom emisije čućemo i druge aktuelnosti iz sveta domaćeg i međunarodnog sporta. Na programu Radio Beograda 1 slušajte danas o čemu ćete sutra moći da čitate u štampi.


Urednik i voditelj je Željko Stefanović

 

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво