Fenomen zvani Superboul

Superboul, odnosno, finalna utakmica Nacionalne fudbalske lige američkog fudbala, je najgledaniji, najprofitabilniji i najglamurozniji sportski događaj na planeti.

Ako znamo da će 30 sekundi reklame oglašavača koštati između 5 i 5,5 miliona dolara, da će u poluvremenu nastupati Šakira i Dženifer Lopez, te da se očekuje da će ceo događaj pratiti više od 100 miliona ljudi samo u Sjedinjenim američkim državama, onda je jasno i zašto 19 od 20 najgledanijih događaja u istoriji televizije i medija uopšte pripada istoriji finala NFL sezone. U susret 54. Superboulu, u kome će snage odmeriti Kanzas Siti Čifsi i San Fransisko Forti Najnersi, ceo događaj će nam približiti Predrag Jurišević, sportski komentator i specijalista za američki fudbal.

U okviru posete predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona Srbiji, potpisan je i Sporazum o saradnji u oblasti kulture i stripa između francuskih i srpskih institucija. Projekat Ukrštene umetničke rezidencije iz oblasti stripa Srbija - Francuska je rezultat tog Sporazuma i podrazumeva uspostavljanje prve po redu strip rezidencije između dve zemlje u 2020. godini. Tim povodom, naš gost je Branislav Glumac, menadžer projekata Francuskog instituta u Srbiji.

Autor i voditelj Aleksandar D. Petrović. 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво