Penalima do `fenjera

Srpske vaterpolistkinje nisu uspele da osvoje 11. mesto na Eropskom prvenstvu u Budimpešti, pošto su u svom poslednjem meču na turniru poražene od Nemačke 15:13, posle izvođenja peteraca. Najzad dobra partija naših devojaka, dosta efikasna igra, ali na kraju ipak `fenjer` za izabranice Dragane Ivković. Sreća, jednostavno, nije bila na njihovoj strani, u poslednjem meču šampionata. Šteta, jer recimo, treću četvrtinu meča rešile su u svoju korist 6-2, ali fortuna im nije bila saveznik, kao ni na nekoliko poslednjih utakmica sa Nemicama.

S druge strane, srpski vaterpolisti spremni su za četvrtfinale Evropskog prvenstva, meč sa Španijom i poručuju da, bez obzira na kvalitet rivala, od njih zavisi ishod tog duela. Utakmica četvrtfinala igra se u sredu od 17.30, uz  prenos na Prvom tv kanalu RTS-a i na programu Radio Beograda 1. Suparnici u četvrtfinalu se dobro poznaju, a naši vaterpolisti očekuju žestok duel u kome, smatraju, nema favorita. U današnjoj emisiji na tu temu razgovaramo sa našim doajenom Andrijom Prlainovićem i predsednikom Vaterpolo saveza Srbije Viktorom Jelenićem.

Košarkaši Partizana igraju sa Darušafakom meč trećeg kola Top 16 faze Evrokupa. Pobeda u Istanbulu crno-bele bi značajno približila plasmanu u četvrtfinale takmičenja. Utakmica u "Folksvagen areni" igra se od 18 časova i 15 minuta. Partizan odlično igra u Evropi ove sezone, a dobre partije iz mečeva sa Virtusom i Trentom crno-beli žele da krunišu u Istanbulu. Izabranici Andree Trinkijerija imaju dve pobede iz prva dva kola i zauzimaju prvo mesto na tabeli Grupe E, dok Virtus i Darušafaka imaju polovičan skor, a Trento dva poraza. Biće reči i o Zvezdinim košarkašima, koji su u regionalnoj ABA ligi deklasirali Cibonu, dok na evropskoj sceni u četvrtak gostuju Barseloni.

Srpski teniser Dušan Lajović savladao je Britanca Kajla Edmunda sa 3:0 (7:6, 6:3, 7:6) u setovima, u meču prvog kola `Australijan Opena`, u sledećem meče igraće sa mladim Australijancem Polmansom. Filip Krajinović je nadigrao kvalifikanta Kventina Alija u maratonskom meču sa 3:2 (7:6, 7:6, 3:6, 4:6, 7:5) i plasirao se u drugo kolo ovog gren slema, u narednom duelu suparnik će mu biti treći igrač na listi Rodžer Federer. Novak Đoković u drugom kolu  igraće protiv Japanca Tucuma Ita. Susret Đokovića i Ita igraće se u sredu i po rasporedu je treći meč na `Rod Lejver Areni`. Japanski teniser u prvom kolu pobedio je Indijca Prajneš Gunesvaran sa 6:4, 6:2, 7:5 i zakazao duel sa braniocem titule i drugim igračem sveta. Meč prvog kola `Australijan Opena` između srpske teniserke Nine Stojanović i Ruskinje Anastasije Pavljučenkove odložen je za sredu, saopštili su ogranizatori. Zbog kiše koja je prvog dana takmičenja u Melburnu pomerila nekoliko mečeva za danas je bilo planirano odigravanje 96 duela, ali su organizatori taj broj smanjili na 88. Stojanovićeva i Pavljučenkova igraće sutra na terenu broj osam,biće to poslednji meč večeri.

Srpski košarkaš Nikola Jokić ostvario je dabl-dabl učinak od 17 poena i 13 skokova u pobedi Denvera na gostovanju u Minesoti od 107:100. To je bio i povod za razgovor našeg dopisnika Aleksandra Žigića sa igračem koji doživljava blistave trenutke u svetu profesionalne košarke.

Čućemo i druge aktuelnosti iz domaćeg i međunarodnog sporta. Slušajte danas u `Sportskom žurnalu` ono o čemu ćete sutra moži da čitate na stupcima štampe.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

 

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво