Lideri SNS-a i SPS-a razgovarali o saradnji. O modalitetima izlaska na izbore pre kraja februara

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić razgovarali su o dosadašnjim rezultatima rada, kao i o oblicima saradnje u budućnosti, saopšteno je iz SNS-a. Istkanuto je da su, istovremeno, zajedničkim snagama, ove dve partije uspele da odbrane vitalne državne i nacionalne interese, posebno kada su u pitanju Kosovo i Metohija i opstanak srpskog naroda u južnoj srpskoj pokrajini. U saopštenju se dodaje da će dvojica sagovornika nastaviti konsultacije unutar svojih političkih partija o modalitetima izlaska na predstojeće izbore, i o tome obavestiti javnost pre kraja februara tekuće godine.

Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je odeljenju za Visoko tehnološki kriminal da istraži sporne navode Vesne Pešić, objavljene na društvenoj mreži Tviter. Portparolka tužilaštva Irena Bjeloš rekla je za Tanjug  da sada slede provere da li ima elemenata krivičnog dela za postupak koji bi se vodio po službenoj dužnosti. Predmet je formiran juče, odmah nakon objave tvita na nalogu Pešićeve, precizirala je Bjeloševa. Tvit Vesne Pešić okarakterisan je kao poziv na ubistvo predsednika Vučića, dok ona negira pretnje.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je od početka godine na KiM napravljen pomak u nastojanjima da se rešavaju problemi najugroženijih, "da se radi i da će se raditi još više" kako nijedno sprsko domaćinstvo ne bi bio zaboravljeno ili zapostavljeno. On je precizirao da se pomoć neće odnositi samo na srpska domaćinstva, već i na Gorance, Rome, Bošnjake i Aškalije koji se osećaju kao da su deo Srbije.

Crna Gora neće povući zakon o slobodi veroispovesti, kaže predsednik Crne Gore Milo Đukanović. Ističe da masovni protesti zbog ovog zakona, koje vidi kao u suštini političke, mada "obučene" u crkveno ruho, sa naglašenim prosrpskim predžnakom, ne mogu ugroziti vlast, niti politiku koju vlast vodi. U ekskluzivnom intervju za Tanjug Đukanović je između ostalog, rekao i da predsednik Srbije ima otvoren poziv da poseti Crnu Goru.

U Berlinu se održava međunarodna konferencija o Libiji koja je okupila ključne faktore u dugogodišnjem građanskom ratu u toj zemlji. Cilj je da se zaustavi mešanje stranih vojnih snaga, dogovori trajan prekid vatre i pomogne obnavljanje političkog procesa o budućnosti te države.

Srpska pravoslavna crkva slavi Bogojavljenje, a širom Srbije organizuje se tradicionalno plivanje za Časni krst. Patrijarh Irinej služio je liturgiju u Hramu Svetog oca Nikolaja u Zemunu, gde je obavljeno veliko vodoosvećenje. Nakon liturgije i litije centalnim ulicama do Dunava, na Keju je održano tradicionalo plivanje za Časni krst. Plivalo se i na Adi Ciganliji i kod Kule Nebojše, kao i širom Srbije i regiona.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Marica Serdar.

Producent Zoran Panić.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво