Program pripravnika – šansa za nezaposlene sa visokim i srednjim obrazovanjem

Nacionalna služba za zapošljavanje i ove godine pokreće program pripravnika, namenjen nezaposlenima sa visokim, ali i srednjim obrazovanjem. Koliko će građana sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje biti uključeno u taj program? Koliko će program trajati? Kakve su obaveze poslodavaca? Koja je razlika između programa pripravnika i programa stručne prakse? Gost: Ilija Knežević, načelnik Odeljenja za obuke i obrazovanje Nacionalne službe za zapošljavanje.

U rubrici „Svetski putnik" upoznajemo Istanbul, - grad koji leži na Bosforu, na dva kontinenta, i koji je spoj Evrope i Azije, hrišćanstva i islama, modernog i tradicionalnog, budućnosti i prošlosti. Sa našim vodičem Ivanom Marinkovićem, rame uz rame sa 13 miliona stanovnika, prolazimo istanbulskim bulevarima i kaldrmisanim sokacima, ispijamo čaj, kupujemo začine, cenkamo se i divimo se lepoti Aja Sofije, Plave džamije, sultanove palate Top
Kapi.

Ove sedmice počinje zimski ciklus predavanja u Istraživačkoj stanici „Petnica", koja gotovo 40 godina okuplja talentovane đake željne znanja. Za novi radni ciklus prijavio se rekordan broj kandidata iz zemlje i regiona. Iz kojih sve oblasti se mladima nude dodatna znanja? Kako se radi u „Petnici"? U čemu je magija i tajna uspeha te institucije, - otkrivamo u razgovoru sa Nikolom Božićem, programskim direktorom „Petnice".

U rubrici "Više od igre" koleginica Snežana Pantović i ovog ponedeljka nam predstavlja sportove i sportiste o kojima naša javnost nedovoljno zna.

Autor i voditelj: Tanja Zeljković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво