Vučić: Nema odlaganja izbora, neću kršiti Ustav

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je fabriku "Mei Ta Jurop" u Bariču kod Obrenovca i prisustvovao obuci za novozaposlene, kao i predavanju za učenike obrenovačke Tehničke škole, koja se organizuje u toj kompaniji. Vučić je obišao livnicu i pogon za mašinsku obradu, a potom je razgovarao sa učenicima Tehničke škole. Istakao je kako je zadivljen onim što je video u fabričkoj livnici i pogonu za mašinsku obradu, jer je, kaže, potrebno da imamo obučene radnike, mlade koji mogu da napreduju. Kompanija "Mei Ta Jurop" proizvodi automobilske delove, delove motora i opšte industrijske delove. Prva fabrika u Bariču kod Obrenovca otvorena je u aprilu 2017-te godine, a druga u junu prošle godine.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da će samo stabilna i snažna Srbija biti u stanju da sačuva i zaštiti Srbe, bez obzira gde žive. Vulin i načelnik Generalštaba  Milan Mojsilović prisustvovali su ispitivanjima modernizovanog borbenog vozila pešadije i gađanju u noćnim uslovima u Centru  "Nikinci".

Beograd nije jutros među najzagađenijim gradovima u svetu, ali se i dalje teško diše.  Prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine, najveće zagađenje je u Valjevu i Nišu.  Zaštitnik građana Zoran Pašalić zatražio je od Ministarstva za zaštitu životne sredine da saopšti činjenice o okolnostima zagađenja i odgovori zašto nisu predložene i preduzete konkretne mere. Pašalić podseća da je u 2018-toj godini u Srbiji kvalitet vazduha bio ocenjen kao prekomerno zagađen i da je isti trend nastavljen i u 2019-toj.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen kaže da će narednih šest meseci biti ključni za odnose Evropske unije i Zapadnog Balkana. Tokom predstavljanja prioriteta hrvatskog predsedavanja Uniji, u Evropskom parlamentu u Strazburu, ona je najavila da će Komisija za par nedelja saopštiti novu metodologiju proširenja.

Vaterpolisti Srbije igraće sa Rusijom u prvom kolu Grupe BE Evropskog prvenstva u Budimpešti. Utakmica počinje u 17 časova i 30 minuta. Prenos je na Prvom programu Radio Beograda. 

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Nenad Selaković.

Producent Svetlana Stevanović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво