Pohod na peto uzastopno zlato

Vaterpolisti Srbije igraju sa selekcijom Rusije prvu utakmicu grupe B na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Duel počinje u 17.30 ,uz prenos na Drugom televizijskom kanalu naše kuće, kao i na programu Radio Beograda 1. Naša reprezentacija smatra se favoritom u B grupi, u kojoj posle meča sa Rusijom slede dueli sa Rumunijom (16. januara) i Hollandijom (18. januara). Četa predvođena Dejanom Savićem ima ambicije da na šampionatu Starog kontinenta dođe do pete uzastopne zlatne medalje na prvenstvima Evrope. Rusi nas nisu pobedili 19 utakmicu unazad, uz sav respekt- teško da i danas imaju ozbiljnije šanse u duelu sa našim mladićima.

Ženskoj vaterpolo reprezentaciji Srbije, posle rezultatski ubedljivih poraza od Grčke i Rusije, predstoje dva meča na Evropskom prvenstvu u kome se nadaju pobedama, sa Hrvatskom i Slovačkom.  Prvi od njih igraju sutra sa `komšinicama`, poslednji duel u grupi imaju sa selekcijom Mađarske, 19. januara. U duelima sa favoritima, realno, naše devojke i nisu mogle više, ali eto nam srodnih selekcija, nadamo se i prvih bodova na naš račun.

Najbolja utakmica reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu ipak se završila porazom. Uprkos vođstvu selekcije Nenada Peruničića na poluvremenu, Hrvati su u drugom poluvremenu postigli šta su planirali. Glavnu ulogu u preokretu imao je Duvnjak, koji je presekao četiri ključne lopte i obezbedio četiri kontranapada za svoju ekipu.  Što bi se reklo - kapiten kapitenski. Nova prilika za selekciju Srbije da popravi utisak biće pretkvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Egiptu naredne godine, koje počinju u aprilu.

Košarkaši Partizana, preko Frankfurta i Verone, stigli su u Trento, gde ih sutra očekuje nastavak takmičenja u Evrokupu. Sutra će na evropsku scenu i Crvena zvezda, kojoj predstoje dva susreta na domaćem parketu- najpre sa Žalgirisom, a onda u petak i sa Albom.

Tokom emisije biće i drugih informacija iz sveta domaćeg i međunarodnog sporta. Slušajte danas ono o čemu ćete sutra moči da čitate na stupcima štampe.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво