Možemo li bez plastičnih kesa u Novoj godini?

Od početka Nove godine, Beograd se pridružio svetskom trendu smanjenja zagađenja planete i izbacio iz upotrebe obične plastične kese. Kako ćemo donostiti namirnice kući, kako ih pakovati u zamrzivač, ali i koliko su bolje biorazgradive kese od običnih istraživala je Aleksandra Mladenović.

Iz Donje Trepče, Nataša Raketić nam donosi priču o Muzeju rakije. Osnovao ga je nastavljajući tradiciju svoje porodice Stanimir Cane Minić, koji je do sada za svoje rakije dobio niz pehara i priznanja.

Elizabeta Arsenović u razgovoru sa travarkom Slobodankom Simić iz Kuršumlije, koja važi za promotera Radan planine, pomoćiće nam da saznamo šta je recelj, zašto se sremuš, kralj među jestivim biljem, nikako ne sme stavljati u čorbu i kakvog je ukusa liker od planinskih ljubičica.

Čućemo i priču učenika osmog razreda Osnovne škole "Sava Kovačević " iz Mihajlovca, koji su se plasirali u polufinale međunarodnog kviz takmičenja pod nazivom „Nemanjići", organizovanog povodom 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne Crkve.

Uređuje i vodi Biljana Šujdović 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво