Novogodišnja azbuka iz spomenara

J: jelka

Majka je govorila ocu: "Kada ćeš otići detetu po jelku, već je 25-ti!"

Baba se krstila: "Jelka, pa to su katolički običaji!". A tata je rekao: "Obećao mi jelku kurir Mile u pola cene, on ih krade u Moštanici." Ja sam bio uzbuđen i nestrpljiv, pa svi su već okitili. Onda mi je majka odbrusila: "Šta ja imam sa svima njima!" Onda je tetka rekla: "Aman kupite detetu jelku, valja se, što da čezne!" Pa se umešao deda: "Ne sekiraj se, zlato dedino, ja ću da ti je kupim." I onda smo 31-og kupili jelku u pola cene na Kaleniću.

D: Deda Mraz

Nama kojima su očevi radili u propalim firmama Deda Mraz je ostao u ružnoj uspomeni.

U restoranu društvene ishrane čekalo je 20-tak tekstilno unakažene dece da naiđe tehničar Kepa koji se toliko ubio od vinjaka da je izlepio vatu i gde treba i gde ne treba. A on je bio Deda Mraz iz dva razloga: prvo, kao mlad je glumio sumnjivo lice u amaterskom pozoristu u Guncatima, a drugo - imao je petoro dece, pa je kolektiv hteo da ga pomogne preko naših leđa. E, posle se ispostavilo da su u nekim paketima pokradene napolitanke, pa je Naumović psovao pakerkama majku lopovsku, a one su se klele u decu da nisu videle ni V od vafla.

P: prase

Mi smo, naravno, nabavljali prase preko veze. Mića seljak ga je donosio preko ramena i s vrata urlao: "Gledaaaj domaćine, ko riba je, ovako u radnju nema!" Baba bi se iz kuhinje razdrala: "Je 'l bekon?" Deda bi se prvo rukovao, a zatim bi razočarano pogledao mališana: "Rekoh ti prošle godine - do deset kila, nemam pleh, čoveče!" Onda bi ga Mića seljak digao za nogice i lupao po butkama. Majci je bilo jedino važno da je sveže: "Pa kad imam dete u kući"!

Glumci - Aleksandar Lazić, Nada Blam i Mića Milovanov na evergrin dočeku Nove godine.

Autor teksta - Dragomir Gale Janković

Muzički urednik - Dragan Dimić



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво