Sportski spomenar

Predrag Križan - atletičar

Gost 388. Sportskog spomenara je Predrag Križan, tokom šezdesetih i sedamdesetih jedan od najboljih jugoslovenskih atletičara sprintera. Postavio je 29 državnih rekorda, a neki ni do danas nisu nadmašeni. Na Balkanijadama je osvojio 16, a na Mediteranskim igrama 4 medalje. Na svim takmičenjima na kojima je učestvovao kao reprezentativac Jugoslavije uvek je bio među pobednicima.

Kao trener naročito uspešan je bio sa atletičarima paraolimpijcima koji su uz njegovu stručnu pomoć osvojili više od 120 medalja na olimpijskim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima. Predrag Križan je bio i jedan od najcenjenijih domaćih sportskih fotoreportera.U emisiji će između ostalog govoriti: kako je utvrdio da je talentovan sprinter? O treninzima po snegu. O korišćenju dopinga. Najvećem prizanju koje je kao trener dobio. O popularnosti i prolaznosti sportske slave. O zanimljivostima kada je 1968. prešao Berlinski zid... Ispričaće i kako je nastala nesvakidašnja fotografija na utakmici Crvena zvezda. Panatinaikos na kojoj je zabeležio moment kada je grčki fudbaler nagazio na stomak Miodraga Novkovića.

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd Prvi program od 16 do 17 časova.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво