Sportski žurnal

Naša najuspešnija biciklistkinja i olimpijski kandidat, Jelena Erić, tokom ove godine osvajala je brojna međunarodna priznanja, ali joj je posebno drago ono iz rodnog Kraljeva, u kome je proglašena za sportistkinju godine. Zajedno sa svojim `zemljakom` Dušanom Rajovićem, gaji realne nade da bude deo srpske ekspedicije za Olimpijske igre u Tokiju.

Novi čelni čovek Zajednice stonoteniskih klubova saveznih liga je Dan Fracile iz STK Novi Sad. Naš kolega, sportski novinar, istinski je zaljubljenik u igru s celuloidnom lopticom, pred njim nije nimalo lagan posao da se sve dovede u red, da manje uzbuđenja bude po kuloarima nego za samim stolom. Čućemo koji će mu biti prvi potezi i čime će se Zajednica baviti u prvim mesecima nove godine, za dobrobit srpskog ping-ponga.

Sportsko društvo Crvena zvezda organizovalo je novogodišnji koktel, na kome je promovisan kalendar za 2020. godinu, ali je to bila idealna prilika da se na jednom mestu nađu zaljubljenici u crveno-bele boje, razmene iskustva, popričaju o godini koju ispraćamo, iznesu očekivanja za onu u koju uskoro ulazimo. Razgovarali smo sa Zoranom Avramovićem, čelnim čovekom Marketinga crveno-bele familije.

U prostorijama Rukometnog saveza Srbije održana je konferencija za medije, u vezi sa aktivnostima našem muškog državnog tima. Pored selektora Nenada Peruničića, govorili su i igrači Nikola Crnoglavac i Lazar Kukić. Najavljen je dvomeč sa reprezentacijom Egipta, u subotu u Beogradu, dan kasnije u Nišu. I, naravno, očekivanja od šampionata Starog kontinenta koji nam se vrlo približio.

Damir Petković, posle nekoliko godina pauze, ponovo je preuzeo kormilo u ženskom odbojkaškom klubu Spartak, kome ove jeseni nije baš sve išlo potaman u Super ligi Srbije. Svaka promena obično donosi rezultate, `golubice` su savladale najbližeg rivala na tabeli, ekipu Kleka sa 3-2  i sada, posle pauze od dvadesetak dana, kreću s neskrivenim ambicijama da proleće bude kudikamo uspešnije. Pristigla je u `jato` Milica Terzić, iskusna igračica, koja će sigurno mnogo značiti Subotičankama u nastavku državnog šampionata.

Čućemo i košarkaša Vladimira Štimca, koji se vratio u svoju Crvenu zvezdu i bez sumnje će biti dragoceno pojačanje u igrama crveno-belih na `tri fronta`. Tu su i druge aktuelnosti iz sveta domaćeg i međunarodnog sporta. Slušajte u `Sportskom žurnalu` Radio Beograda 1 ono o čemu ćete sutra čitati na stupcima štampe.

 

Urednik i voditelj je Željko Stefanović

 

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво