Novosti dana

Pred crnogorskim poslanicima danas je sporni Zakon o slobodi veroispovesti. Bulevari i ulice u užem centru Podgorice zatvoreni su za vozila, ali i pešake, kako bi bila sprečena neprijavljena okupljanja, na koja su pozvali lideri Demokratskog fronta. Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ponovo je pozvao vernike i sve građane Crne Gore na mir, a predsednika Mila Đukanovića da odustane od - kako navodi - "zakona topuza". Poručio je da je odustajanje od spornog zakona jedini normalan put.

U rejonu Knjaževca, više od 300 policijskih službenika intenzivno traga za 12-ogodišnjom Monikom Karimanović, čiji je nestanak policiji prijavljen prošlog petka. Policija veruje da je devojčica živa. Za otmicu je osumnjičen Ninoslav Jovanović iz Malče, koji je od 2006. do 2018. godine bio u zatvoru na izdržavanju kazne zbog seksualnih delikata.

Rekonstruisani put Smederevska Palanka - Velika Plana obišao je predsednik Aleksandar Vučić. U tu investiciju i izgradnju mosta preko potoka Guberaš, Vlada Srbije je uložila oko 600 miliona dinara.

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je sa regionalnom direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan Lindom Van Gelder o strukturnim reformama, razvoju finanasijskog tržišta, kao i reformi javnih preduzeća. Plan je da Srbija naredne godine dostigne rast BDP-a od 6 odsto, naglasio je Vučić i dodao da je u tom kontekstu podrška te fiansijske institucije od izuzetnog značaja. Predstavnici Svetske banke ponovo su istakli da su uspešno sprovedene reforme u Srbiji donele odlične rezultate, kao i da su mere fiskalne konsolidacije, takođe, stvorile osnov za dalji ubrzani rast srpske privrede.

Bez dogovora o formiranju Vlade, na konstitutivnu sednicu kosovske skupštine danas će otići lideri pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova, Aljbin Kurti i Isa Mustafa. Kamen spoticanja u pregovorima bilo je mesto predsednika privremenih institucija, koje je DSK tražio kao uslov za formiranje vlade. Još nema naznaka da li će sednica Skupštine biti odložena, ili prekinuta odmah po verifikaciji mandata poslanika.

Urednici emisije: Nataša Raketić i Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Marica Serdar

Producent: Aleksandar Radović

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво