Novosti dana

Na Divčibarama je otvoren novoizgrađeni hotel Crni vrh. Reč je o objektu, smeštenom kilometar od centra Divčibara. Svečanom otvaranju prisustvovao je predsednik Aleksandar Vučić. On je sa vlasnikom hotela, bratom proslavljenog košarkaša Miloša Teodosića, Jovanom Teodosićem obišao hotel i istakao da oni nisu ostavili novac u Americi već su napravili hotel na Divčibarama, koji će doprineti razvoju turizma u delu zapadne Srbije. Vučić je najavio nove infrastrukturne projekte u tom delu zemlje i pomoć domaćim investitorima.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež smatra da je inicijativa "mali Šengen" već dala određene rezultate u privredi na koje se dugo čekalo. Ističe da granični prelaz Tabanovci radi 24 sata dnevno, a da će uskoro i prelaz između Severne Makedonije i Albanije raditi u tri smene. Čadež za ER TE ES kaže da su postignuti i sporazumi koji su bili "zakočeni" u Cefti, kao što je međusobno priznavanje autorizovanih ekonomskih operatera. Ističe da će se prvi put u sve tri zemlje građani tretirati kao domaći državljani.

U Hrvatskoj se održavaju predsednički izbori. Učestvuje 11 kandidata. Predizborne ankete najviše šanse za drugi krug daju aktuelnoj predsednici Kolindi Grabar Kitarović, bivšem premijeru Zoranu Milanoviću i nezavisnom kandidatu Miroslavu Škori. Pripadnici hrvatske zajednice u Srbiji mogu da glasaju u Beogradu i Subotici.

Policija u Honkongu upotrebila je biber sprej da bi rasterala demonstrante u finansijskom centru grada pošto su na skupu podrške kineskim muslimanima Ujgurima izbili neredi. Desetine policajaca intervenisalo je pošto su ih demonstranti gađali kamenicama i staklenim bocama.

Evropska komisija odobrila je Srbiji isplatu sredstava u iznosu od 13 miliona 250 hiljada evra na osnovu drugog Izveštaja o samoproceni realizacije Sektorskog reformskog ugovora za reformu javne uprave i javnih finansija za 2017-tu i prvu polovinu 2018-te godine. Ministar Branko Ružić istakao je da i dalje predstoji puno posla da uprava u svakom segmentu pruža maksimum i da će tome doprineti nova Strategija reforme javne uprave na kojoj se trenutno radi.

Akcija besplatnih preventivnih pregleda nastavljena je u više od 200 zdravstvenih ustanova u Srbiji, a građani mogu da urade ultrazvučni pregled abdomena, kardiološke preglede i tumor markere. Pregledi će trajati do 16 časova, a mogu  se  obaviti bez obzira  da li  se ima zdravstveno osiguranje.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво