Zabavnik

Alberta Ajnštajna i Čarlija Čaplina upoznao je direktor “Universal studija” Karl Leml. Priča kaže da su dvojica genijalaca odmah pronašla zajednički jezik. Nije prošlo mnogo, a Čaplin je Ajnštajna i njegovu ženu Elsu pozvao na večeru i bio je to početak “jednog divnog prijateljstva”. Ajnštajn je često boravio u Čaplinovoj rezidenciji. Činilo se da glumcu to ni najmanje ne smeta i jednom prilikom je izjavio da je “Albert veoma prijatna osoba sa neverovatnom intelektualnom energijom”.

Zabavna muzika u Jugoslaviji je 60- tih godina prošlog veka bila popularna, pa su pevači i pevačice imali fanatičnu publiku. Danas smo u Zabavnikovu muzičku kutijicu spakovali nekoliko naših zvezda tog vremena. Prva prava zvezda SFRJ bio je Đorđe Marjanović, pevač iz Kučeva s jedinstvenim scenskim nastupom, spreman da uzme mikrofon u ruke i skine sako.

 

Lejland autobus - legendarno vozilo koje stariji Beograđani svakako pamte. U Beograd je stigao početkom šezdesetih godina prošlog veka i krstario je njegovim ulicama do polovine sedamdesetih. Nekoliko priča se vezuje za te autobuse. Prva je da je zapravo trebalo da završe u Africi, ali pošto je Englezima taj posao propao uvalili su ih nama. Ista priča je kružila i za čuvene tramvaje "Belgijance" koji su u Beograd stizali još krajem četrdesetih i početkom pedesetih, da bi u njemu ostali do druge polovine osamdesetih.


Urednik i vodiitelj: Milena Šiškin

Muzički urednik: Dragomir Stanojević

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво