Novosti dana

U Novom Sadu peta zajednička sednica Vlada Srbije i Slovenije posvećena unapređenju saradnje. Planirana je i zajednička konferencija "Digitalizacija u poljoprivredi". Predviđeni su bilateralni sastanci ministara i potpisivanje sporazuma.

Srpske reforme iz 2014-te godine donele su odlične rezultate, ali Srbija treba da ubrza reformski proces u različitim sferama društvenog života, rekla je regionalna direktorka Svetske banke za Zapadni Balkan, Evropu i Centralnu Aziju Linda Van Gelder u razgovoru sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. To se posebno odnosi na stanje u javnim preduzećima i lokalnim samoupravama. Vučić je zamolio za podršku te institucije jer Srbija želi snažnije reforme i ubrzani rast ekonomije.

Prvi avion kompanije "Er Srbija" poleteo je oko podneva sa aerodroma "Morava" kod Kraljeva ka Beču. Čelnici Kraljeva, Čačka i Vrnjačke Banje kažu da je za gradjane centralne i zapadne Srbije to ispunjenje dugogodišnjeg sna.

Širom Francuske gradjani i dalje protestuju. Vodeći sindikati javnog sektora najavljuju štrajk i tokom božićnih praznika. Bez obzira na to, Vlada u Parizu odlučna je da nastavi sa sprovođenjem planova o reformi penzijskog sistema.  Građani i turisti već 13-ti dan suočavaju sa ogromnim problemima u saobraćaju.

Srpski teniser Novak Djokovich izabran je za igrača decenije u izboru Asocijacije teniskih profesionalaca, saopšteno je na sajtu te organizacije. Djokovich je ostvario je najveće uspehe u protekloj deceniji ostavivši iza sebe Nadala, Federera, Marija i Vavrinku.

Odbojkaši Vojvodine igraće protiv belgijskog Roselara utakmicu trećeg kola Lige šampiona. Duel u Spensu počinje u 18 časova. Novosađani su izgubili prva dva meča u Grupi E, dok večerašni protivnik ima pobedu i poraz.

Urednik i voditelj Miroslav Vojvodić.

Urednik vesti Irena Jelovac.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво